Ankara

Çubuk yeni "proje okulu" kazandı

14:26 02 Temmuz 2018
Çubuk yeni "proje okulu" kazandı

Çubuk ilçesinde bulunan Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinin, Milli Eğitim Bakanlığınca "proje okulu" kapsamına alındığı bildirildi.

Okul Müdürü Emrullah Kılıç, yaptığı açıklamada, okulun fiziki koşullarının yanı sıra "proje okulu" özelliğine kavuşmasıyla akademik başarısının daha da artacağını belirtti.

"Proje okulu" olma yolunda iki yıldır hazırlık yaptıklarını anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Her yıl açtığımız takviye kurslarıyla öğrencilerimizin başarılarını en üst seviyeye çıkartmaktayız. Ayrıca yaz tatilinde takviye kursları açan tek okuluz. Bunların yanında her branşta kariyer sahibi ulusal ve uluslararası akademik başarılara imza atmış önemli akademisyenleri okulumuza davet ederek öğrencilerimize yönelik konferanslar düzenlemekteyiz. Bu şekilde her yıl yaklaşık 20'nin üzerinde konferans düzenlemekteyiz."

Kılıç, yeni kurulan bir okul olmalarına rağmen hem idari ve öğretmen kadroları hem de öğrenci başarı oranlarıyla fen liseleriyle yarışır durma geldiklerini dile getirerek, okullarında bu yıldan itibaren fen ve sosyal bilimler liselerinin müfredatının uygulanacağını söyledi.

Okullarının 22 kişilik sınıflardan oluştuğunu ve her yönden özel okullardan çok daha nitelikli olduklarını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Fiziki anlamda hiçbir eksikliğimiz yok. Yemekhanemizden dinlenme salonlarına kadar, etüt sınıflarından müzik ve dil sınıflarına kadar hepsi mevcut. Okulumuzda 500 kişilik konferans ve sinema salonundan mescidine, satranç köşesinden çok geniş koridoruna, okuma salonundan 3 bin kitaplıklı kütüphanemize kadar her şey ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Öğrencilerimizle her gün öğle saatlerinde okuma saatleri düzenliyoruz. Daha sonra öğrencilerimizin okuduklarını analiz etmelerini ve raporlamasını istiyoruz. Bu öğrencilerimize hem okuma hem anlama hem de analiz etme özelliği kazanmasını sağlıyor. Düzenlediğimiz deneme testlerinde ise ortalamaları her sene artmaktadır. Ayrıca çok sayıda sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetlerde gerçekleştirmekteyiz."

"Proje okulu" olarak Ankara Yıldırım Beyazıt, Ankara Sosyal Bilimler, Ankara ve Gazi üniversiteleri ile iş birliği içerisinde eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü aktaran Kılıç, "Bizim bu yıl kontenjanımız 90 öğrencidir. Merkezi yerleştirme sistemine göre Türkiye'nin her yerinden öğrenci alabiliyoruz. Öğrencilerimiz tereddüt etmeden okulumuzu tercih etsinler." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.