Ankara

AB büyükelçileri Aydın'da Ara Güler'i andı

16:35 22 Ekim 2018
AB büyükelçileri Aydın'da Ara Güler'i andı

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ile Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığındaki heyet, Aydın'ın Afrodisyas Antik Kenti'nde usta foto muhabiri Ara Güler'i andı.

Berger, Ankara'daki AB ülkelerinin büyükelçileri ve eşleri ile diplomatik misyon temsilcilerinden oluşan heyet, Aydın'da çeşitli temaslarda bulundu.

Vali Köşger ile Berger başkanlığındaki heyet, usta foto muhabiri Ara Güler anısına UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Afrodisyas Antik Kenti'nde, Güler'in çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi salonuna karanfil bıraktı.

Köşger, Ara Güler'in Afrodisyas'a yaptığı katkıları saygıyla andıklarını dile getirerek, "O büyük usta, dünyayı kadraja aldığı fotoğraflarla yakaladığı bakış açısıyla Afrodisyas'ın tüm dünyaya tanıtılmasına yardımcı oldu." dedi.

- "Aydın, tarih, turizm ve kültür kenti"

Vali Köşger, heyetin program kapsamında Aydın'ın tarihi yerlerini görme fırsatı yakaladığını belirterek, "Aydın, tarih, turizm ve kültür kenti. Bunun derinlik kazanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Aydın'ın tanıtımı ve buradaki antik kentlerle ilgili çok sayıda çalışma yürüttüklerini belirten Köşger, "AB ülkelerine, Türkiye'nin sadece plajlardan, sahillerden ve her şey dahil turizminden ibaret olmadığını göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Köşger, Aydın yöresinin çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatarak, buradaki turizmin geliştirilmesi çabalarına devam edeceklerini söyledi.

- "Avrupalı turistler Ara Güler'in objektifinden Türkiye'yi tanıdı"

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger de usta foto muhabiri Güler'i saygıyla andıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisi kamerasıyla Türkiye'yi Avrupa'da yayınlanan dergilerde basılan fotoğraflarıyla tanıtmış bir kişi. Çok ilginç bir şey var. Hiçbir zaman kendisine fotoğraf sanatçısı da denmesini istememiş. Kendini hep foto muhabiri olarak adlandırmış. Ara Güler, Türkiye'den, Aydın'dan, İstanbul'dan çektiği görüntülerle Türkiye'yi, Avrupalı turiste tanıtmış ve onları etkilemiş bir kişi. Avrupalı turistler onun objektifinin güzelliğinden Türkiye'yi gördü."

Heyete gösterilen misafirperverlik için Aydın Valisi Köşger'e teşekkür eden Berger, "Afrodisyas gezimiz, tüm bu ziyaretin en güzel anı oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Gezi kapsamında Afrodisyas Müzesi'ni de ziyaret eden heyet, Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim görevlisi ve öğrencilerden oluşan grubun, klasik ve geleneksel müziklerden oluşan konserini dinledi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.