Ankara

Kangal köpeklerini sıpaya saldırtan cani serbest kaldı

08:50 05 Mayıs 2020 51 Yorum Var
Kangal köpeklerini sıpaya saldırtan cani serbest kaldı

Hayvanlara yapılan şiddet durmak bilmiyorken bir olay da Ankara’da yaşandı. Berat Kaya 2 çoban köpeğini bir eşek ile sıpasına canice saldırttı. Sıpa can verirken, eşek HAYTAP ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yardımıyla kurtarıldı. Cani ise serbest kaldı

Ankara Haymana’ya bağlı Boğazkaya Mahallesi’nde yaşayan Berat Kaya (24), Sırrı Aydın’a ait eşek ile sıpasını gördü. Kaya daha sonra yanında bulunan, kendisine ait 2 çoban köpeğini, sıpaya saldırttı. Köpeklerin saldırıp yere düşürdüğü ve parçaladığı sıpa öldü. Kaya bu anları cep telefonu kamerası ile kaydederek sosyal medya hesabında paylaştı. Görüntülerin tepki çekmesi üzerine Kaya yakalanarak, gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Kaya, nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

Berat Kaya savcılıktaki ifadesinde, videoyu geçen şubat ayında çektiğini söyleyerek, olay günü köpeklerin birden eşek ve sıpaya saldırdığını, araya girerek eşek ve sıpayı kurtarmaya çalıştığını ileri sürdü. Kaya olay nedeniyle pişman olduğunu da ifade etti.

Hayvanların sahibi Sırrı Aydın ise olaydan bir gün önce sıpanın kurdun saldırısına maruz kaldığını belirterek “Köpekler, açık yarası olması nedeniyle sıpaya saldırdı. Berat Kaya ile birlikte köpekleri ayırmaya çalıştık, şikâyetçi değilim” dedi.

ANNE EŞEK KURTARILDI

Görüntülerden sonra harekete geçen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle anne eşeği kurtardı. HAYTAP’tan yapılan açıklamaya göre, anne eşek köyde bulundu ve kurtarıldı. Sıpanın ise kan kaybından öldüğü belirlendi. Anne eşek, Haymana’dan Bursa’daki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne doğru yola çıktı. Tedavisinin ardından eşek hayatını çiftlikte geçirecek. 

Olayla ilgili açıklama yapan Haymana Cumhuriyet Başsavcılığı, “Söz konusu suçun takibi şikâyete bağlı olduğundan müştekinin şikâyetçi olmaması nedeniyle şüpheli serbest bırakılmıştır” denildi. 

ONLAR DA YASAYI BEKLİYORDU

TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Yel, 36 maddeden oluşan Hayvan Hakları Kanun Teklifi’nin hazırlayarak geçen ocak ayında AK Parti Grubu’na sunmuştu. Yel, teklifin nisan ayına kadar TBMM Genel Kurulu’na gelerek yasalaşmasını planlıyordu. Ancak koronavirüs salgının ardından teklif de rafa kalktı. Hazırlanan teklifte hayvanlar artık canlı olarak tanımlanıyor. Hayvanlara karşı işlenen suçlar Türk Ceza Kanunu’na göre işlem görecek. Hayvana işkence ve kötü muamelede bulunanlara cezaların farklı şekilleri olacak. Örneğin nesli tehlikede olan hayvanı öldürene veya şiddet uygulayana ceza miktarı bir kat daha arttırılacak. Kötü muameleye en az iki yıl ve ertelenmeyen, paraya dönüştürülmeyen bir ceza öneriliyor. Sokağa bırakanlara ise 10 bin TL’ye kadar ceza verilecek.

KUŞLARIN KATİLİ DE CEZASIZ KALMIŞTI

İstanbul Fatih’teki Eminönü Meydanı’nda da geçtiğimiz günlerde Üsame E. adlı kişi 34 BIZ 074 plakalı aracıyla güvercinleri ezmişti. 20 güvercini öldüren Üsame E., gözaltına alınıp adliyeye sevk edilmişti. Nöbetçi savcılıkça sorgusu yapılan şüpheli Üsame E. evine en yakın karakola imza şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

YORUMLAR

51 Yorum Var
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Canlarında yaşamaya hakları var sadece insanların değil bu dünya bunun gibiler çok var en ağır ceza verilsin yazık ya bir yanda bu can diğer yanda kuşlar ve kediler köpekler ne istiyorsunuz bu canlardan rabbim sizleri bildiği gibi yapsın ölmeyin ama ölmek için hergün rabbime dua edin öyle ıstırap çekin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Urfalı 3 yıl önce Şikayet Et
    serbest kalmış fazla yormayalım kendimizi türk adaleti iste
    Cevapla
  • Sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cennet ve cehennemi yaratan rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun. O sıpa yarın seni mahşerde bekliyor olacak merak etme.
    Cevapla
  • kaptan44 3 yıl önce Şikayet Et
    hımmm bizde yedik sen şuna şöyle desene ben bi eşeklik ettim zavallı sıpa öldü bende bir sıpa için iki eşşek parası verdim sahibine şu ayırma meselesine gelince hem köpekği sıpaya saldırsından korumak ve ayırt etmek için köpeğe cep telefonu ile ulaşıysun galiba kameraya alırken ayırt etmek yemezler ama bu caniliğinizin beşeri cezası olmassa bile ilahi cezasına hazırlansanız iyi olur
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Lan insan israfları dilsiz hayvana kıydınız ya, Sizede birileri kıyar inş. (Adalet tabelada güzel gözüküyor. Karar verenleri serbest bırakanlarada gün gelir kıyarlar inş. )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.