Ankara

Koronavirüsü yenen pazarcıdan hayati uyarı

09:31 05 Mayıs 2020 1 Yorum Var
Koronavirüsü yenen pazarcıdan hayati uyarı

Ankara'da pazarcılık yapan İmdat Kibar, koronavirüs hastalalığını yenip, yaklaşık 1,5 ay sonra tekrar pazarda tezgah açtı. Kibar, "Bizler eldiven maske takarak önlem alıyoruz; ama bu tür önlemleri almayan vatandaşlar var" dedi. Kibar sigara içinlere de seslendi!

Haymana ilçesinde oturan İmdat Kibar, yaklaşık 1,5 ay önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Koronavirüs şüphesiyle tedaviye alınan Kibar'ın yapılan testi pozitif çıktı. Kibar, 20 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Son testinin negatif çıkması üzerine taburcu edilen Kibar, 20 gün de evde kendisini karantinaya aldı. Tamamen sağlığına kavuşan Kibar, daha sonra uzun yıllar çalıştığı semt pazarlarına gerdi döndü. Keçiören ilçesindeki semt pazarında tezgahını kuran Kibar, hastalığa tekrar yakalanmamak için maske ve eldiven takıp, hijyen kurallarına uyarak korunmaya çalışıyor.

'ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM'

Virüs ile mücadelesini anlatan Kibar, "Önce öksürük ve ateş oluştu. Birkaç gün ağrılarımdan dolayı hastaneye gidemedim. Daha sonra gittiğimde koronavirüse yakalandığım tespit edildi. Hastanede ilaç tedavisi gördük. Yaklaşık 20 gün hastanede kaldım. Daha sonra evde 20 gün karantinada kaldım ve çok şükür sağlığıma kavuştum" ifadelerini kullandı. Kibar, yaşamayı seven ve sigara içen herkesin kesinlikle sigarayı bırakması gerektiğini, bu durumun çok sıkıntılı geçtiğini hastanede gördüğünü belirtti.  

Kısıtlama sonrası pazarda yoğunluk olduğunu belirten Kibar, "Bizler eldiven maske takarak önlem alıyoruz; ama bu tür önlemleri almayan vatandaşlar var. Pazarlar çok risklidir, çünkü burada hijyen olmuyor" dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Uuuuu 3 yıl önce Şikayet Et
    bir kötü alışkanlığım var sigara. sıkıntıdan içiyorum.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.