Ankara

Ankara'da köpekler dehşet saçtı! Küçük çocuk yaşam mücadelesi veriyor

16:08 30 Kasım 2021 20 Yorum Var
Ankara'da köpekler dehşet saçtı! Küçük çocuk yaşam mücadelesi veriyor

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde okuldan evine dönen 12 yaşındaki Enes Koca köpeklerin saldırısına uğradı. Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren küçük çocuk yaşam mücadelesi veriyor.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde Enes Koca isimli öğrencinin okuldan evine dönerken sokak köpeklerinin saldırısına uğradığı öğrenildi. Enes Koca'nın; kafa dahil vücudunun bir çok yerinde köpek ısırığı sonucu açık yaraların olduğu ve Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü bildirildi. Enes Koca'ya 9 sokak köpeğinin saldırdığı ifade ediliyor. Enes Koca'nın, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda okuduğu öğrenildi.

"BİR BAŞIBOŞLUK VAR, TEDBİR YOK"

Enes Koca'nın babası Serdar Koca; oğlunun iyileşmesi için vatandaşlardan dua istedi. Koca; "Çocuğum yoğun bakımda. Sakat kalmasından endişe ediyoruz. Başıboş köpekler her yerde var ancak yasa yok. Bir başıboşluk var. Bir tedbir yok. Yetkililer çözüm bulması biz bulacağız artık" dedi.

"KÖPEKLER ÇOCUĞU RESMEN PARÇALAMIŞ"

Enes’i bulan amcası Ali Osman Koca, “Kardeşim beni aradı. Çocuğunun okuldan geri dönmediğini söyledi. Ben de çocuğa bakmak için aşağıya indim. Annesi köpeklerin tarlada çocuğu kovaladığını söyledi. Sonra tarlaya doğru gittim. Bir baktım 8 veya 10 tane köpek vardı. Çantası ilerideydi. Önce çocuğu görmemiştim. Sonra çocuğa yaklaştım. Çırılçıplak yerde yatar vaziyette, her tarafını köpekler parçalamış şekilde çocuğu hastaneye götürdük. Ben çocuğun yanına gittiğimde köpekler yanındaydı. Başıboş köpekler yüzünden daha önce bir sürü olaylar oldu. Fakat kendini bilmez birkaç tane insan başıboş insanlar köpeklere yemek vererek kendi vicdanlarını tatmin ediyorlar. Annesine ve babasına bakmayan insanlar sokak köpeklerine bakıyorlar. Gelsinler bir de çocuğun şu halini görsünler. Çocuğun durumu çok kötü. 2 veya 3 ay hastane süreci var. Çocuk şu an yoğun bakımda. Kafatası komple kazınmış. Çocuğun kafası komple paramparça. Baldırlarında kasları gözüküyor. Etleri gitmiş. Köpekler çocuğu resmen parçalamışlar. Çocuk yüzüstü yattığından dolayı yüzü hariç komple parçalamışlar. Saat 16.30 civarında oldu olay. Okuldan 200 veya 300 metre ileride” dedi.

ENES KOCA YERDE BAYGIN BULUNUYOR

Enes Koca'nın yakını Nuri Muslu; şunları söyledi:

"Okul çıkışı Enes Koca eve gelmediği için annesi eşini arıyor. Aile hep beraber çocuğunu aramaya çıkıyorlar. Amcası 8-9 köpeğin etrafında dolaştığı bir yerde yatan bir çocuğu görüyor. Enes Koca yerde yatmış ve bayılmış şekilde bulunuyor. Sokak köpekleri Enes Koca'nın elbiselerini komple paramparça etmiş. Köpekler çocuğun kafa derisini soymuş. Enes Koca Pursaklar Devlet Hastanesi'ne ardından Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk ediliyor. Enes Koca'nın bacağında tendon ve lif kopması var."

"ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN EKİBİ YOK"

"Ankara Büyükşehir Belediyesi defalarca söylememize önlem almıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin başıboş köpekler için ekibi yok, toplama noktası da bulunmuyor."

"BÜTÜN VELİLER ŞİKAYETÇİ, KİMSE ALDIRIŞ ETMİYOR"
Enes’in teyzesi Kevser Muslu ise, “Köpeklerin bulunduğu alan çok işlek olan sitelerin olduğu bir alan, okuldaki bütün veliler şikayetçi. Ama kimse bu duruma aldırış etmiyor. İlla insanların canlarının yanması mı gerekiyor? Bizde hayvanseveriz ama hayvanseven insanlar duysunlar, neredeler? Görmüyorlar mı? Ben teyzesiyim. Yeğenim de köpekleri çok seven bir çocuktu. Yeğenim sırf köpeği olsun diye Yasin-i Şerif'i ezberleyen bir çocuktu” ifadelerini kullandı.

"ENES İÇİN İYİ HABERLER BEKLİYORUZ"

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından açıklamada bulundu. Çetin, "Bugün 12 yaşındaki yavrumuz Enes okulundan evine dönerken bir kaç sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştır. Şu an hastahanede tedavisi devam etmektedir. Annesi, babası ve akrabaları ile birlikte doktorlardan gelecek iyi haberleri bekliyoruz. Dua edin lütfen!" dedi.

YORUMLAR

20 Yorum Var
  • Nedim 2 yıl önce Şikayet Et
    Defalarca pursaklar belediyesi aradık söyledik o köpekler arabalara bile saldırıyor diye kulaklarında küpe varsa hiçbirşey yapamayız dediler şimdi o küpeleri siz takin yazık degilmi o çocuğa hayati boyunca o korku ile yasiyacak pursaklar belediyesi ordaki barakaları temizlemedikçe daha çok olurrrrrrr
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    enes okuldan arkadaşım en yakın zamanda iyileşir inşallahh
    Cevapla
  • teknik 2 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun büyüksehir pursaklara zaten hizmeti yok herhalde nedeni siyasi adamların umrunda olmaz tabi hayvan severler onlardan. Pursaklarda oturuyorum gece sokak aralarında grup grup geziyorlar. yavrumuza çok üzüldüm eğer elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Allahım acil şifa versin. Psikolojiside bozulmuştur.
    Cevapla
  • Zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM sifalar versin cocuk yogun bakimda ailesi perisan durumda.dualarinizi eksik etmeyin.durumu ağır kurtulsa bile sakat kalma ihtimali var ne yazikki
    İlk beğenen sen ol
  • selda 2 yıl önce Şikayet Et
    ben artık dayanamıyorum bu son nokta Dünyada en çok sevdiğim çocuklardır. Ama köpek artışı çok hızlı sayıda artmaktadır Köpek tabiki değerli ama insan en değerli canlıdır Ve bizim görevimiz insanın can güvenliğini korumak ben defalarca tüm yetkililere yalvardım ama sonuç ortada lütfen sayın BELEDİYE BAŞKANIMIZ SİZE YALVARIYORUM ANKARADAKİ TÜM SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAYINIZ...
    Cevapla
  • idb 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc yar ve yardımcısı olsun acil şifalar versin inşallah. Hayvan severden önce insan sever olmak gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.