Ankara

Ankara’da köpekler aynı mahallede bu kez de 7 yaşındaki Emine’ye saldırdı

13:46 04 Ocak 2022 10 Yorum Var
Ankara’da köpekler aynı mahallede bu kez de 7 yaşındaki Emine’ye saldırdı

Ankara’da aynı mahallede ilk önce 10 yaşındaki Ramazan köpek saldırısına uğrarken, bu kez de 7 yaşındaki Emine dehşeti yaşadı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen minik Emine o anları anlattı.

Altındağ ilçesi Doğantepe Mahallesi'nde önceki gün Ramazan Aslan, sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralandı. Bacağından ve kolundan yaralanan Aslan, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Ramazan Aslan'dan sonra aynı yerde dün de Emine Topbaşı’nı köpekler ısırdı. Annesi Nurcan Topbaşı ile teyzesinden dönerken köpeklerin arasında kalan Emine Topbaşı, kalça ve karın kısmı ile bacağından yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Emine Topbaşı, tedavisinin ardından taburcu oldu. Emine Topbaşı, "Kaçmaya çalıştım; ama kaçamadım. Annem beni korudu, çok korktum" dedi.

ÇOK KEZ ŞİKAYETTE BULUNULDU

Anne Nurcan Topbaşı, köpeklerin bir anda üzerlerine geldiğini söyleyerek, "Ben kızımı göğsüme bastırdım, kafasına bir şey olmasın diye. Direkt sol kalçasından ısırdılar, bağırış çağırış derken biri geldi, çantasını attı köpeklere, öyle dağıldı köpekler. Koştura koştura eve geldik, hemen ambulansı aradık. 6-7 tane köpek vardı. Biz daha önceden de bina olarak şikayette bulunduk köpeklerin toplanması için. Çok kez şikayette bulunuldu; ama kimse gelip ilgilenmedi, gelip görüşme bile yapılmadı. 'Tamam, toplanacak' diyorlar; ama hiçbir şey yapılmıyor. Daha 2 gün önce aynı mahallede, yine burada oldu. Kalçasında yarası var, oturamıyor. Karın bölgesinde var" dedi.

“İNSAN KENDİ BAŞINA GELMEYİNCE ANLAMIYOR”

Emine Topbaşı’nın babası Osman Topbaşı ise, "2 gün önce burada bir çocuğu köpekler ısırdı. 2 gün sonra bizim başımıza geliyor. İnsan kendi başına gelmeyince hiçbir şey anlamıyor. Daha önce burada köpeklerin toplandığını görmedik. Belediyenin bir an önce bu işe el atması lazım. Sokaklarda tim tim köpek geziyor, 8-10 tane köpek geziyor. 30 yaşındayım, ben korkuyorum giderken köpek saldıracak diye. Bu 7 yaşındaki çocuk ne yapacak? Çocuğumda çok şükür fazla zarar yok; ama psikolojisi bozuldu çocuğun. Okuluna gidemeyecek 15-20 gün" diye konuştu.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu vebal önce devlet yetkilerinden sonra belediye baskaninda turkiyeninnher yerinde başı boş köpek çok kimi ac yicek bulamıyor ankarada belediler köpekleri toplayıp yakin köylere bırakılıyor böyle olaylar var turkiyede düzgün isleyen bir sistem yok vicdan da yok
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kırsehirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sokak köpekleri gerçekten çok can yakıyor, medyaya yansımayan belki yüzlerce vaka yaşanıyor buna bir çözüm bulunmalı artık
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • 68aksaray68 2 yıl önce Şikayet Et
    benim çocugum köpekten daha değerli hayvan severler çok seviyorsanız alın evinizde besleyin
    Cevapla
  • abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Et
    bir köpeğe dahi sahip çıkamayan belediyelerinizi gelecek seçimde cezalandırın. bu kadar zor mu bu köpekleri sokaklardan toplamak. beceremiyorsanız göreve talip olmayın bu kadar insanın hayatını mahvetmeye ne hakkınız var.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaylar hep vardı kanun nizam yok yada uygulanmıyor katı kurallar olması lazim
    İlk beğenen sen ol
  • Bakım evi Barınak 2 yıl önce Şikayet Et
    Köpek bakım evleri kurulmalı, barınakların sayısı ve şartları iyileştirilmeli! köpeklerin hepsi saldırgan değil ama toplu olduklarında güdüleri saldırıya geçiyor. Tehlikeli oluyorlar özellikle çocuklar düşünce saldırıyı artırıyorlar. Tüm belediyelerin sorumlulukları var şikayet ederseniz belediyeye yaptırım oluyor sanırım. CİMER e yazın bunları.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.