Ankara

Ankara’da arkadaşının boğazını kesti, 20 yıla kadar hapis isteniyor

17:29 11 Ocak 2022 4 Yorum Var
Ankara’da arkadaşının boğazını kesti, 20 yıla kadar hapis isteniyor

Ankara’da birlikte gittikleri ormanda arkadaşının boğazını keserek öldüren cani hakkında 'canavarca hisle kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 13 Nisan 2020'de buluşan Hasan K. ile Kadir Ç., bir süre sonra araçla Çankaya ilçesi İmrahor Mahallesi'ndeki ormana gitti. Kadir Ç., burada araçtan inen Hasan K.'nin arkasından saldırarak, boğazını bıçakla kesip, yaraladı. İddianamede ifadesine yer verilen Hasan K., sanık ile aralarında geçmişe dayalı husumet bulunmadığını, kendisine bu şekilde saldırmasına anlam veremediğini söyledi. Savunmasız olduğu anda Kadir Ç.'nin saldırısına maruz kaldığını, boğazına aldığı ilk bıçak darbesinin ardından kaçmaya çalıştığını anlatan Hasan K., "Boğazımı kesmesi üzerine Kadir Ç.'nin elinden kurtularak kaçmaya başladım. Beni kovalamaya başladı ancak sarhoş olması nedeniyle 2 kez düştü. Saklandığım için beni aramaya başladı, bulamayınca olay yerinden araçla uzaklaştı" dedi. 

"BANA KÜFÜR ETTİ"

Kadir Ç. ise olaydan 1 gün önce Hasan K. ile aynı evde kaldıklarını, bu sürede aralarında tartışma yaşanmadığını söyledi. Olay günü araçla gittikleri ormanda alkol aldıklarını, ilerleyen saatlerde Hasan K.'den daha önce borç verdiği 1000 lirayı istediğini belirten Kadir Ç., bunun üzerine arkadaşının kendisine küfrettiğini öne sürdü. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Hasan K.'nin bıçak çektiğini, kendisini korumak için araçtan aldığı bıçakla karşılık vererek, boğazından yaraladığını ileri süren Kadir Ç, sonra arkadaşını hastaneye götürmek istediğini ancak kendisinden kaçarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Olay yerinden ayrıldığını ve sonrasında polis tarafından yakalandığını belirten Kadir Ç., kendi rızasıyla suç aleti olan bıçağı ekiplere teslim ettiğini belirtti.

13 YILDAN 20 YILA HAPİS İSTEMİ

Kadir Ç. hakkında 'canavarca hisle kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ayrıca olaydan sonra tedaviye alınan Hasan K.'nin çekilen fotoğrafı, dava dosyasının delilleri arasında yer aldı.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok vermişsiniz
    Cevapla
  • mrtmt 2 yıl önce Şikayet Et
    20 miiiiiiii?
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    canavarca hisle kasten adam öldürmeye maksimum verilen ceza 20 yıl. hayır bu adama istenen ceza idam olmalı, idam kanunlarda olmadığı için ağırlaştırılmış müebbet olmalı. hayır, insani hisle kasten adam öldürene verilen maksimum ceza ne acaba 2 yıl falan mı?
    Cevapla
  • Geyik 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam ölmediği için cinayet olmamış
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar biraz caydırıcı olsun 20 yıl nedir enaz 35 yıl sarın yatsın 10 sene sonra birşekilde dışarı çıkar.
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    bi insan hayati yuz yil ona gøre ceza verilecek eger adam 30 yasinda ise orda direk 70 yil sonra øldurme de de 50 yil daha verirsin yada ølduren yada øldurme niyeti olana aynisi yaparsin kafasini kes gebermek ise iki uc de odun vur ne demek sadece 20 yil insan hayati bu kadar ucuz mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.