Ankara

Başkentte başıboş köpek sürücü okula giden çocuğa saldırdı

09:41 19 Şubat 2022 11 Yorum Var
Başkentte başıboş köpek sürücü okula giden çocuğa saldırdı

Ankara’da başıboş köpek sürüsü sabah okula giden 11 yaşındaki çocuğa saldırdı. Saldırıya uğrayan küçük çocuk o esnada arabasıyla yoldan geçen bir kişi kurtardı.

Olay, Yenimahalle ilçesine bağlı Serhat Mahallesi'nde meydana geldi. Okula gittiği sırada evinin karşısındaki otluk arazideki başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Ali Kayra Yağmur’u o esnada yoldan geçen bir kişi arabasına alarak kurtardı. Facianın eşiğinden kıl payı dönen çocuk köpeklerin ısırıklarından son anda kurtulmayı başardı. Daha önce de benzer saldırılara maruz kaldığını söyleyen Ali Kayra ve ailesi yaşamlarının bu durumdan dolayı olumsuz etkilendiği ve dışarıya çıkmaya dahi korktuklarını söyledi. Her gün aynı durumla karşılaştıklarını söyleyen mahalleli ise köpeklerin bir an önce toplatılması gerektiğini belirtti.

“HER GÜN AYNI SALDIRIYA MARUZ KALIYORUM”

Yaşadığı saldırıyı anlatan Ali Kaan Yağmur, “Okula giderken her gün aynı saldırıya maruz kalıyorum. Burada her sabah 30-40 köpek oluyor. Beni kovalıyorlar. Birisine bir şey olmadan bu durumdan kurtarılmak istiyoruz. Toplasınlar artık bu köpekleri. Bugün zor kurtuldum. Bacağımı ısıracaktı az daha. Yola doğru hızlıca koştum. Sürekli saldırıyorlar. Bugün bindiğim arabadaki abiden de Allah razı olsun. Yoksa kurtulamayacaktım. Beni okula o götürdü” ifadelerine yer verdi.

“SAHİPSİZ VE KÜPESİZ 60 TANE KÖPEK VAR”

Baba Osman Yağmur, her gün tedirgin olduklarını söyleyerek, “Daha önce de yaşanan olayların tekrarı yaşanıyor. Mahallemizde sahipsiz ve küpesiz 60 tane köpek var. Bunlar zaman zaman yoldan geçen kadınlara, çocuklara, elinde renkli parçalar olan insanlara, motosikletle harekete eden kişilere saldırıyorlar. Çocuğuma üçüncü kez saldırdılar. Eşim evde küçük olduğu için müdahale edemediler. Çocuğum koştu. Kendisine araba çarpıyordu. Fren yapan araba çocuğu köpeklerden kurtardı ve okula götürdü. Tanımadığımız birisiydi. Buradaki köpeklerin kontrolsüz üremesi sorun. Biz buraya 2 sene önce taşındığımızda birkaç köpek vardı. Çevredeki köpekler üreyince 60 tane köpek oldu mahallede. Mahalleli tedirgin. Sabah okula giden çocuklar mağdur durumda. Akşam okuldan gelen çocuklarımız her gün saldırıya uğruyor. Yetkililere durumu bildirdik ama şu ana kadar gelen olmadı. Birinin başına bir  iş gelmeden bu işin çözülmesi lazım. Biz hayvan karşıtı insanlar değiliz. Yanlış anlaşılmasın” diye konuştu.

“GEREKLİ YERLERİ ARADIK AMA HİÇBİR NETİCE ALAMADIK”

Anne Türkan Yağmur ise bir an önce sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirterek, “Köpekler bundan önce çocuğuma saldırdılar. Belediyeyi aradık. Toplama kararlarının olmadığını söyledi. Gerekli yerleri aradık ama hiç bir netice alamadık. Bugün de çocuğum okula giderken tekrar saldırdılar. Çocuk yola doğru koştu, araba çarpacaktı. Bir araba durdu çocuğumu okula götürdü. Çocuk kaçmasa köpek parçalayacak. Koştuğu için araba çarpma korkusunu yaşadı. Can havliyle tanımadığı bir araya bindi, o da sıkıntı. Sağ olsun yardımcı olan kişi iyi niyetliymiş. Çocuğu alıp götürebilirdi. Bir an önce buna çözüm bulunsun istiyoruz. Binamızda bir çok kişi bu sıkıntıyı yaşıyor” dedi.

“BU KÖPEKLER HERKESE SALDIRIYOR”

Köpeklerin saldırısına maruz kalan diğer bir çevre sakini Şerife Atmaca, “Evden çıkıp karşıya geçtiğimde boş arsadaki köpekler üzerime koştu. Ben de korkudan karşıya geçmeye çalışınca yukarıdan gelen minibüsle çarpışacaktım. Altın kalıyordum, kendimi zor kurtardım. Yürüdükçe tekrar saldırmaya başladılar. Eşim de aynı olayı yaşadı. Binamızda kucağında bebeğiyle ablamız var. O da saldırıya uğradı. Bu sadece bize olan bir şey değil. Bu köpekler herkese saldırıyor. Yaşlı teyzemi var. O kendisini nasıl kurtaracak. Bu köpeklerin toplatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Anakara'yı köpek ve köpekçiler çiftliğine çevirenlere Türkeyi yönetme ruhsatı verilirse, bu defa inanın ki Türkiye'yi köpek ve köpekçiler çiftliğine çevirirler, hiç şaşırmayasınız.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • tepkili123 2 yıl önce Şikayet Et
    mansur başqannnn harikasınn hüloğğğ aşsdlkfjşasldkf
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yasama ve yürütme yetkilileri bu tür haberleri izlemiyormu, çok merak ediyorum.. Bu hassas konuda herkesi göreve davet ediyorum. Hayvanların yaşam ve yaşama yeri, Ev, Kafes, tasma ve Depo gibi yerler değil,Doğadır.. Evinde Hayvan besleyenlere sesleniyorum. bir Kedi, Köpek ve diğer hayvanlara bakacağınıza, binlerce dul ve yetim var. bunlara baksanız daha iyi olmazmı..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu Köpek ve hayvan severlerine Hakketen anlam veremiyorum. yılda ortalama 30 üzerinde sahipli ve sahipsiz köpeklerin, savunmasız çocuklara saldırısı var sizden tık ses gelmez ama, biri kendini koruma adına bir köpeğe taş atarsan hemen sahada ve sahnedesiniz. Allah aşkına Köpeğin yaşam ve yaşama yeri, Tabiaatı gereği Doğadır. siz onu eve, kafese ve tasmaya mahkum ediyorsunuz. bumu hayvan sevginiz.. Yargı mensuplarında verdiği kararlara anlam veremiyorum. bakın, bu köpek saldırılara maruz kalan sizler ve aile bireyleriniz de olabilir. Bu sözde hayvan severlik vallahi Hayvana işkence ve özgür yaşamında alıkonmaktır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Dadas 2 yıl önce Şikayet Et
    Şehirler ve ormanlık alanlar vahşi köpek sürüleriyle doldu kabus gibi birde köpek sevicileri ile ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.