Ankara

Ankara’da 15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri iftar sofralarında buluştu

16:06 12 Nisan 2022 1 Yorum Var
Ankara’da 15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri iftar sofralarında buluştu

15 Temmuz Derneği’nin Ankara’da düzenlediği iftar programlarında şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

15 Temmuz şehit aileleri iftarı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımıyla, gaziler iftarı ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Ankara Valisi Vasip Şahin’in katılımıyla gerçekleşti. 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik, Genel Sekreter Dündar Ziya Gültekin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Varank Arslantürk, Ahmet Şekerli, Cavit Özyardımcı, Sedat Ayyıldız ve İlhami Çil iftarlara katılarak şehit aileleri ve gazilerle buluştu.

15 TEMMUZ ŞEHİT AİLELERİ İFTARINA BAKAN YANIK KATILDI

15 Temmuz Derneği’nin her yıl düzenlediği şehit aileleri ve gaziler iftarının ilk durağı Ankara oldu. Pazar akşamı Altındağ Kültür Sarayı’nda düzenlenen iftara Ankara’da ikamet eden 15 Temmuz şehit aileleri katıldı.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık programda yaptığı konuşmada, canlarını vatan uğruna feda eden şehitler sayesinde huzur ve güvenle oruçlarını açtıklarını, ülke ve millet için çalışmayı sürdürdüklerini belirterek, tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı. Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığına sahip çıktığını ve bu uğurda şehitler verdiğini vurgulayan Yanık, "Tarihin bize bıraktığı miras bunun örnekleriyle doludur. Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan birlik ruhu, 15 Temmuz'da da yükseldi ve hain darbe girişimini bertaraf etti." diye konuştu.

“BÜYÜK BİR AİLE OLARAK TOPLANDIK”

Programın ev sahipliğini yapan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da iftarda şehit aileleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise şehitleri ve şehitlerin emaneti olan ailelerini asla unutmayacaklarını belirterek, tüm katılımcıların ramazanını tebrik etti. 15 Temmuz’un bir milat olduğuna dikkat çeken Turunç “Bugün burada kederde ve mutlulukta buluşan büyük bir aile olarak toplandık. Ramazanın bereketini sizlerle aynı sofra etrafında geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 15 Temmuz Derneği olarak her yıl farklı programlarla bir araya gelerek hem hasret gideriyor hem de ortak paydamız olan 15 Temmuz etrafında kenetleniyoruz” şeklinde konuştu. Programın sonunda Bakan Yanık, Balcı ve Turunç çocuklara hediye dağıttı.

ALİ ERBAŞ’TAN GAZİLERE: ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN

15 Temmuz Derneği’nin Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte düzenlediği ve Ankara’da yaşayan 15 Temmuz gazilerinin katıldığı iftar programına Ankara Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik ile derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Gazilere hitaben bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 15 Temmuz gecesi şehitlerin ve gazilerin vermiş olduğu mücadeleye değinerek "Gençler, çocuklar ve hepimiz, belki de büyük bir uykunun içerisindeydik. Sizlerin esasında bu türde bir kahramanlığınız var. Sadece vatanı hainlerden korumak ve kurtarmak değil, aynı zamanda 'Vatan böyle savunulur, vatan böyle korunur ve vatana olan sevgi işte böyle gösterilir' dediğiniz için de kahramansınız. Allah hepinizden razı olsun." şeklinde konuştu.

“O GÜNÜN EN BÜYÜK KAHRAMANI SİZLERSİNİZ”

Ankara Valisi Vasip Şahin de 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de varlık ve yokluk mücadelesi ortaya konulduğunu vurgulayarak şunları ekledi: "Bunu en çok sokağa çıkan vatandaşımıza, aziz milletimize, siz değerli gazilerimize borçluyuz. O günün en büyük kahramanı sizlersiniz. Allah'a hamdolsun bu ülkenin mayası sapasağlam, dipdiri bir şekilde ayakta ve biz o gün onu bir defa daha müşahede ettik. O gün milyonlar sokaklara dökülmüştü ama sadece sizlere gazilik unvanı ve rütbesi nasip oldu, sadece şehitlerimize şehadet unvanı nasip oldu."

“BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”

Programda konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise 15 Temmuz gecesinin bedel ödemiş en büyük şahitlerinin gaziler olduğunu belirterek, gazilik makamının İslam’daki önemine değindi. “Mübarek Ramazan ayında sizin gibi vatan toprağını korurken bedel ödemiş, canından, kanından geçmiş kahramanlarla aynı sofrada buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyen Turunç, 15 Temmuz gazilerinin haklarının asla ödenmeyeceğini de ifade etti. Programda Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da bir konuşma yaparak gazileri selamladı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • mehmet ali 2 yıl önce Şikayet Et
    şehit ayrımı olmaz vatan için şehit düşen tüm şehitlerimize Allah cc rahmet etsin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.