Ankara

Tanrı Dağları'nda bir Türk anaokulu

13:12 28 Temmuz 2022 1 Yorum Var
Tanrı Dağları'nda bir Türk anaokulu

Etimesgut Belediyesi Tanrı Dağları eteklerindeki kardeş şehri Narın'a kreş ve anaokulu inşa etti. 250 öğrencinin eğitim alacağa kreşe Atatürk ismi verildi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve belediye meclis üyeleri açılış için Narın'a gittiler. Türk heyeti Narın'da Kırgız makamlarınca çesitli renkli etkinliklerle karşılandı. Narın, adeta bayram yerine döndü. 

Açılışa özel, geleneksel halkoyunları gösterileri, Atlı güreş oyunları, şarkılar ve dans gösterileri eşliğinde renkli gösteriler sergilendi. 

Açılışa Bişkek Buyukelçisi Ahmet Sadık Doğan,  Narın Valisi, Narın Belediye Başkanı, belediye çalışanları ve Narın halkı yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Demirel açılışta okulun Türkiye-Kırgısiztan bağlarını daha da güçlendireceğine vurgu yaptı. İdealist çocuklar yetişsin diye Atatürk adını verdiklerini söyledi.
Açılış sonrası heyet okulda incelemelerde bulundu. Kırgızistanlı çocuklar ve anneler büyük sevinç yaşadılar. Ayrıca Başkan Demirel, okul bahçesinde salıncaklarda sallanan çocukları salladı, döner platformda oynayan çocukları döndürdü. 

Narın Kültür ve sanat merkezindeki törende Kırgız'lı sunucunun, "Atatürk bizim de önderimizdir. Burada Atatürk gibi önderler yetişecek" sözleri Türk heyetini duygulandırdı.
Enver Demirel'e Kırgızistan Bakanlar kurulu teşekkür takdir belgesi ve Narın vatandaşlık belgesi verildi.

Etimesgut heyeti Tanrı Dağı eteklerindeki yaylada çadırlarda misafir edildi. Geleneksel oyunlar sergilendi.

2018 yılında araştırma ve inceleme gezisi için Kırgızistan’a giden Başkan Demirel başkanlığındaki belediye meclis üyelerine O dönemin Narın Valisi ve belediye başkanından kreş yapılması yönünde talep gelmiş, belediye meclisi de oy birliğiyle karar almıştı. Etimesgut Belediyesi İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'ndan gerekli izinleri alarak kreş ve anaokulu inşaatını tamamladı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Vatan bsyrakk 1 yıl önce Şikayet Et
    Pstateslerde bu durum çok normal çiftçinin bunu bilmemesi anormal gerçek haber değeri olan durum bu aslında benim çocukluğumda bizim yeristirdigimiz pstateslerde de olurdu bunu çiftçi nasıl bilmiyor çok ilginç
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.