Ankara

Engelli yazar Zeynep Özdamarlar, okurlarıyla buluştu

10:56 05 Aralık 2023
Engelli yazar Zeynep Özdamarlar, okurlarıyla buluştu

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Ankara’da düzenlenen programda, bedensel ve konuşma engelli yazar Zeynep Büşra Özdamarlar okurlarıyla buluştu.

TDV Kocatepe Konferans Salonu’nda TDV Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri ile TDV Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Bir Dünya’ konulu söyleşide, Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından çıkan ‘Suskun’ isimli kitabın yazarı serebral palsi hastası Zeynep Büşra Özdamarlar okurlarıyla bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Fatma Feyza Güner’in moderatörlüğünü yaptığı programda Zeynep Büşra Özdamarlar, sorulan sorulara klavye kullanabildiği tek parmağıyla yazı yazarak cevap verdi.

“Neden böyle bir kitap yazmak istedin?” sorusu üzerine 29 yaşındaki Özdamarlar şunları söyledi: “Bizler bu dünyada çeşitli imtihanlarla sınanıyoruz. İstedim ki ne kadar zor bir süreçten geçersek geçelim, ne kadar olumsuzluklarla karşılaşırsak karşılaşalım hiçbir zaman ümitsizliğe düşmememiz gerektiğini idrak edebilelim. İstedim ki bizim gibi özel durumu olan bireylerle empati kurulmasının önemi anlaşılsın.”

“Kitabın adı neden ‘Suskun’?” sorusuna ise Özdamarlar, “Kitabımın ismini konuşamayan özel bireylerin de hisleri, duyguları olduğunu göstermek için ‘Suskun’ koymak istedim” yanıtını verdi.

Program imza töreni, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.