Ankara

Pursaklar 750.Vuslat Yıldönümünde Mevlana’yı andı

15:46 11 Aralık 2023
Pursaklar 750.Vuslat Yıldönümünde Mevlana’yı andı

Pursaklar Belediyesi tarafından Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Yaşam Merkezinde, Hz. Mevlana’nın vefatının 750.yıl dönümü vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şeb-i Arus’un yıldönümünde 50 yaş üstü erkekleri, bir hafta boyunca Konya’ya yolcu eden Pursaklar Belediyesi, Mevlana’nın vuslata erişini simgeleyen Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Pursaklar Yaşam Merkezinde bir dizi anma programı düzenledi.

Hz. Mevlana’nın 750.Vuslat Yıldönümü nedeniyle Yaşam Merkezinde hazırlanan etkinliklerde, ney dinletisi ve semazen gösterileri ile vatandaşlara huzur dolu dakikalar yaşattı.

‘‘Bu vesileyle ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum’’

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘İnsanları hoşgörüye, iyiliğe ve kardeşliğe çağıran tasavvuf âlimi Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vuslata erişinin 750.yıl dönümünde düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle ve dualarla andık. Semazen gösterilerimiz ile vatandaşlarımızı manevi dünyalarında güzel bir yolculuğa çıkarırken düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle hemşehrilerimize duygu yüklü anlar yaşattık. Bu vesileyle ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum’’ dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.