Antalya

EXPO 2016'nın Ece ve Efe'si İstanbul Atatürk Havalimanı'nda

13:10 05 Eylül 2015
EXPO 2016'nın Ece ve Efe'si İstanbul Atatürk Havalimanı'nda

Türkiye'nin ilk EXPO'sunun tanıtımını, sevimli maskotlar Ece ve Efe, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptı

EXPO 2016 Antalya'nın maskotları Ece ve Efe, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'nin ilk EXPO'sunun tanıtımını yaptı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, EXPO 2016 Antalya'nın sevimli maskotları Ece-Efe, Türkiye'nin ilk EXPO'su olan ve gelecek yıl 23 Nisan'da kapılarını açacak "Çiçek ve Çocuk" temalı botanik EXPO'nun tanıtımını İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdi.

EXPO 2016 Antalya maskotlar Ece ve Efe, Antalya Havalimanı'nın ardından, günde yaklaşık bin 200 uçağın iniş-kalkış yaptığı ve havayolu trafiğinin kesişme noktası konumundaki İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yolcularla bir araya geldi.

Ece ve Efe, havalimanı iç ve dış hatları gidiş terminallerine gelenlere, farklı dillerde hazırlanan broşür, şapka ve rozetlerden oluşan minik çantaları dağıttı. Ece ve Efe'yi görenler bol bol fotoğraf çektirdi. Çocuklar kadar büyükler de maskotlara ilgi gösterdi. 

EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer, "Çiçek ve Çocuk" temasıyla EXPO 2016 Antalya'nın tanıtım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın dünyanın en yoğun ziyaretçi alan havalimanı olduğunu vurgulayan Katmer, "Bu sene 65-66 milyon yabancı ziyaretçinin geçtiği bir havalimanı. Antalya için de yabancı turist açısından çok ciddi bir potansiyel içeriyor. Biz de bu nedenle tanıtım çalışmalarımızı biraz daha EXPO'yu duyurmak için Atatürk Havalimanı'nı ikinci adresimiz olarak gerçekleştireceğiz" dedi.

Katmer, bir hafta süreyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda stant açacaklarını belirterek, "Ekiplerimiz burada hem tanıtım materyallerimizi dağıtacaklar ve standımıza gelen ziyaretçilere bilgi verecekler. Aynı zamanda Ece ve Efe çeşitli hoş sürprizler yaparak, biraz daha burada EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımına yönelik bir çalışma gerçekleştirecek" dedi.

Havalimanı bazında tanıtım faaliyetlerinin süreceğini kaydeden Katmer, yabancı turist potansiyeli yüksek havalimanlarında tanıtım etkinliklerinin sürdürüleceğini, 2016 yılının ilk aylarında da Antalya ve İstanbul Atatürk Havalimanı'nda daha büyük etkinler planladıklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.