Antalya

Antalya müftüsünden "kurban kesim" uyarısı

13:37 07 Eylül 2015
Antalya müftüsünden "kurban kesim" uyarısı

Müftü Osman Artan, kurban keserken Müslüman toplumunun imajını zedeleyecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirterek, "Buraya gelen turistlerin sokaklarda kesilen kurbanlıklar veya sokaklarda pislikler gördüğü zaman 'Müslüman toplumu böyle mi olması lazım?' sorusunu kafasında uyandıracak noktalardan kaçınmamız lazım" dedi.

Artan, müftülük binasında Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, kurban ibadetinin Allah'a yakınlaşma vesilesiyle belli zamanda ve belli şartları barındıran hayvanların kesilmesi olduğunu söyledi.

Kurban ibadetini yaparken Müslüman toplumunun imajını zedeleyecek davranışlardan kaçınılmasını isteyen Artan, "Antalya yaklaşık 12 milyon turisti ağırlayan ülkemizin göz bebeği ve dışa açılan kapısıdır. Buraya gelen turistlerin sokaklarda kesilen kurbanlıklar veya sokaklarda pislikler gördüğü zaman 'Müslüman toplumu böyle mi olması lazım' sorusunu kafasında uyandıracak noktalardan kaçınmamız lazım. Gerekli kurumlarla yapılan toplantılar sonrası kurban kesim ve satış yerleri tespit edildi" dedi.

Bazı illerde terör örgütü PKK'nın kurban bağışı topladığı yönünde vatandaşlardan zaman zaman duyumlar aldıklarını vurgulayan Artan, "Kurban bir ibadettir. İbadetler Allah'a yakınlaşmak için yapılır. İnsanları öldüren, ülkemizi kan gölüne çeviren ve birçok şehit verilmesine neden olan örgüte kurban vermek, dinen hem uygun değil hem de caiz değildir. Kurban ibadeti fakire verilmesi gereken, barışın ve insanlar arasındaki sevginin pekişmesi sağlayan bir ibadettir" ifadesini kullandı.

- "Ensar ve muhacir ruhunu devam ettirmeliyiz"

Artan, Antalya'nın turizm bölgesi olduğu için resmi olarak sığınmacının olmadığını ancak kaçak yollarla gelenlerin bulunduğuna dikkati çekti.

 Sığınmacıların kendi istekleriyle evlerini terk etmediğine işaret eden Artan, şunları kaydetti:

"Geçen gün Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu deniz kenarında bulunan çocuğun cesedini gördükten sonra bütün dünya ayağa kalktı. Ne yazık ki İslam ülkelerinden sığınmacılar konusunda Türkiye'nin dışında ses seda yok. Ülkemiz resmi kayıtlarla 2 milyona yakın sığınmacının gereken ihtiyaçlarını kamplarda karşılıyor. Diğer İslam ülkeleri bizim kadar duyarlı değil. Vatandaşlarımız kurbanlarını keserken ülkemizde yaşayan iki milyona yakın sığınmacıyı gözönüne getirmesi lazım. Ensar ve muhacir ruhunu devam ettirmeliyiz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.