Antalya

Avukatlar yemin etti

14:28 09 Eylül 2015
Avukatlar yemin etti

Antalya'da mesleğe yeni başlayan avukatlar yemin etti

Antalya Barosu tarafından, mesleğe yeni başlayacak avukatlar için yemin töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen yemin törenine, Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, baro yönetim kurulu üyeleri ile 22 avukat ve yakınları katıldı. 

Bacanlı, törende yaptığı konuşmada, göreve yeni başlayacak avukatların ciddi ve kutsal bir mesleğe adım attıklarını söyledi. Yemin töreninin terör olaylarının hiç yaşanmadığı bir ortamda olmasını arzu ettiğini belirten Bacanlı ancak bugünlerde terör eylemleri olduğunu hatırlattı.

Çözüm sürecinin ülkeyi ayrıştırdığını iddia eden Bacanlı, "Dağlıca'da 16 askerimizi, Iğdır'da ise 14 polisimizi şehit verdik. Bir devlet terörle mücadele ederken kadife eldiven içerisindeki demir yumruk gibi olmalıdır. Kadife eldivenin şefkat ve merhameti altında demir gibi sağlam bir irade olması lazım" dedi.

Manavgat ve Alanya'da HDP binalarına zarar verildiğini anlatan Bacanlı, böyle günlerde itidalli olunması gerektiğini kaydetti. Birlik ve beraberliğin tesis edilmesi gerektiğini dile getiren Bacanlı, Türkiye'nin her yerinde yaşayan Kürtlerin "kılına zarar gelmesine müsaade etmeyeceklerini" söyledi.

Terör olayları karşısında siyasilere büyük görev düştüğünü ifade eden Bacanlı, "Türkiye'nin en koyu Türk milliyetçileri ile en koyu Kürt milliyetçileri bu topraklarda bir arada yaşama arzusunu ortaya koymak zorundadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan avukatlar cübbelerini giyerek yemin etti. Avukatlara, "Avukatlık Ruhsatnameleri" ise Baro Başkanı Bacalı tarafından verildi.

Törende görme engelli Aydoğan Kuşçu da avukatlığa adım attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.