Antalya

Antalya'da 8 Türk büyüğüne anıt heykel

11:54 12 Eylül 2015
Antalya'da 8 Türk büyüğüne anıt heykel

ORHAN KUZU - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan Özkarakoç ve 4 öğrencinin inşa ettiği 8 Türk büyüğüne ait 3 metre yüksekliğindeki anıt heykeller ekim ayınca görücüye çıkacak.

Edebiyat fakültesinin davetiyle başlayan projenin ön taslağı, geçen yıl ağustos ayında hazırlandı ve heykellerin modelleri mart ayında tamamlandı.

Projede, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, İbn-i Sina, Fatih Sultan Mehmet, İlteriş Kağan, 2. Gıyaseddin Keyhüsrev, Kaşgarlı Mahmut, Ali Kuşçu ile Halil İnalcık'ın anıt heykellerine yer verildi.

Üniversite ve fakülte imkanlarıyla polyester dökümden 3 metre yüksekliğinde inşa edilen heykellerin, edebiyat fakültesinde, ekim ayının ilk haftasında sergilenmesi planlanıyor.

- "Kent belleğinde önemli yeri var"

Projeyi hazırlayan Yrd. Doç. Dr. Özcan Özkarakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heykellerin milli mirasın önemli unsurlarından olduğunu, kent belleğinde de önemli bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Üniversitelerin içinde bulunduğu kentlere kültür ve sanat alanında önderlik eden kurumlar olduğunu ifade eden Özkarakoç, "Başta Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe olmak üzere projeye bütün dekanlıkların büyük desteği var. Bunlar uzun soluklu projeler. Bundan sonra bu tür projelerin devamı gelecek" dedi.

"Projede yer alan Türk büyükleri Türk-İslam coğrafyasında yetişmiş büyük değerlerdir" diyen Özkarakoç, bilim ve sanat insanlarının bir kentin kültürel belleğine büyük desteği olacağına inandığını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.