Antalya

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde rektörlük devir teslimi

18:14 14 Eylül 2015
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde rektörlük devir teslimi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr Ahmet Pınarbaşı, göreve başladı.

Rektörlük görevini tedviren yürüten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi Yerleşkesi'ndeki devir teslim töreninde, ilçeye ilk geldiğinde Akdeniz Üniversitesine bağlı fakültede 142 öğrenci olduğunu söyledi.

Kurtcephe, Alanya'da devlet üniversitesi hayalini gerçekleştirmek için altyapıyı zenginleştirme yoluna gittiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu yapılanlara rağmen önemli olan şey, siyasi iradenin devlet üniversitesi kurmak için harekete geçmesiydi. Alanya'nın bir çocuğu olan Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu siyasi iradeyi harekete geçirdi ve Türkiye'de ilk defa bir ilçede devlet üniversitesi kuruldu. Çavuşoğlu, bunu başardı."

Alanyalıların ilçede yüksek öğrenimin gelişmesi için çok fazla emek ortaya koyduğunu vurgulayan Kurtcephe, üniversitede kurucu rektör olmanın önemine değindi. 

"İlk direksiyona kim geçerse o kişinin bakış açısı, ufku, o kurumun geleceğini belirliyor" diyen Kurtcephe, "Prof. Dr. Pınarbaşı, yıllarını yurtdışında bilimsel çalışmalar yaparak geçiren, akademik çalışmalarıyla bir bilim adamı olarak kabul edilen çok özel birisi. Böyle bir üniversitenin böyle birisiyle karşılaşmış olması, büyük şans. Alanya'daki bu üniversitenin zirvede yer alacağına inanıyorum" diye konuştu.

Alanya'nın bir dünya kenti olduğunu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini eğitim, bilim ve kültürde ileriye taşımak için var gücüyle çalışacaklarını kaydeden Pınarbaşı ise üniversitenin kurulmasında emeği geçen siyasilere teşekkür etti. 

Tören sonunda rektörlük görevini devreden Kurtcephe, Pınarbaşı'ya çiçek vererek başarı diledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.