Antalya

Schwabach heyeti Kemer protokolü ile yemekte buluştu

12:54 22 Eylül 2015
Schwabach heyeti Kemer protokolü ile yemekte buluştu

Kemer ilçesinin Almanya'daki kardeş şehri Schwabach'tan gelen heyet, Kemer protokolü ile yemekte bir araya geldi. 

Schwabach kardeş şehir komitesi üyelerinden oluşan 37 kişi Kemer'e geldi. Heyet, Golden Lotus Otel'de Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) yönetim kurulu üyesi Selçuk Akıltopu tarafından düzenlenen yemekte, Kemer Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve KETOB Başkanı Tayyar Gül ile yemekte buluştu.

Yemekte konuşan Kaymakam Cevheroğlu, Türkiye'nin Almanya ile geçmişe dönük bir dostluğu olduğunu ifade ederek, geçmişte birçok savaşa birlikte girildiğini hatırlattı. 

Almanya'da yaklaşık 4 milyon Türk'ün yaşadığına değinen Cevheroğlu, "Almanya'dan şehrimize 5,5 milyon turist geliyor. Bununla birlikte Türkiye Milli Takımı dünya kupalarına gidemediğinde biz de Alman milli takımını tutuyoruz. Çünkü orada da 3 Türk asıllı futbolcu oynuyor" dedi. 

Kardeş Şehir Komite Başkanı Ayşe Bıyık ise kardeş şehir ilişkilerinin 18'inci yılına girdiğini belirterek, ilişkilerin daha da güçlenmesi gerektiğini ve bunun için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.