Antalya

Kurban Bayramı'na doğru

13:37 23 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer,  "Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Halkımızın mutluluk ve huzurunu bozmayı amaçlayan terör saldırılarına karşı tek vücut olarak hep birlikte karşı koymamız gerekiyor" dedi.

Sümer, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi evrensel insani değerlerin en çok uygulanması gereken günlerin başında Kurban Bayramı'nın geldiğini ifade etti.

Komşu ülkelerde kan ve gözyaşının hüküm sürdüğünü, binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, milyonlarca kişinin de evinden, yurdundan göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Sümer, şunları kaydetti:

"Ülkemiz de bu ateş çemberinin içine çekilmek isteniyor. Ülkemizdeki hainler içeriden ve dışarıdan aldıkları destekle güvenlik güçlerimize karşı düzenledikleri saldırılarla milletimize derin acılar yaşattı. Ateş sadece düştüğü yeri değil, tüm milletimizi yaktı. Vatanımız için canlarını feda eden kahraman güvenlik güçlerimize, mübarek günde Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Halkımızın mutluluk ve huzurunu bozmayı amaçlayan terör saldırılarına karşı tek vücut olarak hep birlikte karşı koymamız gerekiyor. Yüzlerce yıldır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayan halkın birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez."

Sümer, vatandaşlardan bu mübarek günlerde şehit yakınları, ihtiyaç sahipleri, yaşlılar, öksüz ve yetimleri unutmamalarını, bayramın bereketini onlarla paylaşmalarını istedi.

- Antalya Müftüsü Artan

Antalya Müftüsü Osman Artan da mesajında, millet olarak sıkıntılı bir dönemden geçildiğini, komşu ülkelerdeki zulümden kaçan milyonlarca insanın Türkiye'ye sığındığını, diğer yandan vatandaşları bu ateş çemberine çekmek isteyenler olduğunu kaydetti.

Artan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bizi birbirimize düşürmek, bizi zayıflatmak, kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere, karanlık oyunlarıyla bu aziz milleti bölmeye ve yok etmeye yeltenenlere, evlatlarımızı hain emellerine alet eden şer odaklarına, kin ve nefreti diline dolayıp, barış topraklarına nefret tohumları ekmeye çalışanlara Mevlam fırsat ve imkan vermesin."

Dini ve milli bayramların hayatta önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Artan, sosyal dayanışma, yardımlaşma ve toplumsal kaynaşmayı sağlamak, kardeşlik, birlik, beraberlik duygularını pekiştirmek ve birlikte yaşama arzusunu milletçe ortaya koymak gerektiğini belirtti. 

Bayramların sevinçlerin paylaşıldığı ve ayrılıkların giderildiği günler olduğunu vurgulayan Artan, şunları ifade etti:

"Bu kutlu bayram ikliminde kurbanla Allah'a yaklaşan müminler, bütün kötülüklerden uzaklaşmak için birbirlerini sevmek, saymak, kardeşlik duyguları içinde mutlu bir hayat sürdürmek için birliği, dirliği, kardeşliği engelleyen kini, hırsı bir tarafa bırakarak sevgi ve muhabbeti ön plana çıkarmalıdırlar. Bu bayram, yüz binlerce hacının tavaflarda manevi alemlere daldığı, ihramları içinde sembolik olarak mahşeri yaşadığı, müminlerin saf saf Allah'ın huzuruna durduğu, tekbirlerle kurbanlarla Allah'a yöneldiği bir gündür. Kurbanlarımızı keserken mümkün olduğu kadar dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde kesilmesi, basın-yayın organlarına yansıyan nahoş görüntülerin olmaması, Antalya'mız ve ülkemizin itibarı açısından da büyük önem arz etmektedir." 

- Salı Grubu Başkanı Koç

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu Başkanı Muharrem Koç, mesajında, bayramların, dargınlıkların unutulduğu, uzaktakilerin kavuştuğu, insanların kucaklaştığı, milli ve dini hislerin, milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği günler olduğunu bildirdi.

Bu manevi atmosferin arzulandığı gibi tam manasıyla oluşabilmesi ve bayramların ağız tadıyla yaşanabilmesi için öncelikle ülkede ve bölgede huzur ve barışın tesisine ihtiyaç duyulduğunu belirten Koç, "Salı Grubu olarak  barışı ve kardeşliğe, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan şu günlerde eriştiğimiz Kurban Bayramı'nın milli birliğimizin daha da güçlenmesi, huzur ve barışın tesisi için bir fırsat olmasını diliyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.