Antalya

Antalya'daki akvaryum müzelere rakip oldu

13:56 24 Eylül 2015
Antalya'daki akvaryum müzelere rakip oldu

GÜLSEM ADAM - Antalya'da 10 binin üzerinde deniz canlısının sergilendiği akvaryum, açıldığı 2012 yılından bu yana 3,5 milyon kişi tarafından gezildi.

Antalya Akvarym'un Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği akvaryumun müzelerle yarıştığını söyledi.

Akvaryumu gezen ziyaretçilerin memnuniyetinin yüzde 94'ün üzerinde olduğunu belirten Kumkumoğlu, "Ayrıca dünyanın dört bir yanından turistlere rehberlik eden uluslararası seyahat sitesi TripAdvisor'ın değerlendirmesi sonucunda arka arkaya iki kez 'En iyi ürün' ödülünü aldık" dedi.

- "3 yılda 3,5 milyon kişi ziyaret etti"

Akvaryumun 7,5 milyon litre su kapasitesi bulunduğunu anlatan Kumkumoğlu, kentte en çok ziyaretçi çeken yerlerden biri olduklarını bildirdi.

Geçen yıl yakaladıkları ziyaretçi sayısını bu yıl da yakalamayı hedeflediklerini vurgulayan Kumkumoğlu, "Açılışı gerçekleştirdiğimiz 2012 yılından bu yana yaklaşık 3,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildik. Biz müze değiliz ama müzelerle yarışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Akvaryumu, ağırlıklı olarak Rus turistlerin gezdiğini anlatan Kumkumoğlu, Avrupa pazarında da müşteri potansiyeline sahip olduklarını belirtti.

Bu yıl itibarıyla ciddi bir Arap turist yoğunluğu olduğuna değinen Kumkumoğlu, "Bu yoğunluk sadece Antalya'da değil birçok yerde hissediliyor. İstanbul'da da aynı şekilde bir Arap turist yoğunluğu yaşanıyor" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.