Antalya

Antalya'da yakalanan "Karakulak" doğaya bırakıldı

09:55 26 Eylül 2015
Antalya'da yakalanan "Karakulak" doğaya bırakıldı

Gündoğmuş ilçesinde bir vatandaş tarafından evinin avlusunda yakalanan Karakulak, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanına salındı

Antalya'da bir vatandaş tarafından evinin avlusunda yakalanan Karakulak (yabani kedi türü) tedavi edilmesinin ardından yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı.

Gündoğmuş ilçesi Ortaköy Mahallesi'ndeki evine giren Karakulağı yakalayan Sabırya Gülen, bitkin haldeki hayvanı ilçe Kaymakamı Mustafa Üner'e teslim etti.

Kaymakam Üner'in talimatıyla Orman İşletme Müdürlüğüne gönderilen Karakulak, burada yapılan kontrollerin ardından beslenmesi yapılarak Toros Dağları'ndaki doğal yaşam alanına salındı.

Gündoğmuş Kaymakamı Üner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortaköy Mahallesi'ni ziyaret ederken bir vatandaşın evine giren Karakulağın yakalanarak kendisine teslim edildiğini belirtti.

Aç ve yorgun olduğu gözlenen Karakulağı Orman İşletme Müdürlüğüne teslim ettiklerini anlatan Üner, "Gerekli sağlık kontrolleri yapıldı. Beslenme ve diğer problemlerini hallederek doğaya saldık. Doğayı korumaya devam edeceğiz" dedi.

Gündoğmuş Orman İşletme Müdürlüğü Orman İşletme Şefi Sencer Alınoğlu da Karakulağın nesli tükenmekte olan bir hayvan türü olduğunu belirterek, işletmelerinde gerekli beslenmesi ve kontrolleri yapıldıktan sonra hayvanı doğal alanına bıraktıklarını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.