Antalya

Erzurum'un hedefi yaz kış spor turizmi

11:44 26 Eylül 2015
Erzurum'un hedefi yaz kış spor turizmi

SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden Erzurum'un, yaz spor turizminden de yeterli payı alabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB ve THY, kış aylarında turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı kentin, yaz aylarında da ulusal ve uluslararası takımların kamp alanı olarak ziyaret edilmesi amacıyla ildeki spor tesislerinin tanıtımına başladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden acenteler, düzenlenen organizasyonlarla kente davet edilirken, inşaatı tamamlanan ve yapımı devam eden tesisler gezdirilerek, ilin yaz aylarında spor turizmi için de ne kadar uygun bir ortam sunduğu anlatılıyor.

Dört yıl önce 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan tesisler ile Büyükşehir Belediyesince 2014'te hizmete açılan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, yaz aylarında kamp için Erzurum'u tercih edecek kulüpler ve sporcuları bekliyor.

- "Civar ülkelerden kamp için gelen takımlar var"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kültür Sanat AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011'deki 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için kentte yaklaşık 700 milyon liralık tesis yatırımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Organizasyondan sonra Erzurum'da yerel, ulusal ve uluslararası birçok etkinlik daha yapıldığını anımsatan Dal, şöyle konuştu:

"Özellikle kayak için yapılan kış otellerinin yazın boş kalmaması ve şehrin yazı da aynı şekilde dolu dolu geçirmesi düşünüldüğü için büyükşehir belediyesi tarafından yüksek irtifa antrenman sahaları yapıldı. Burası yaklaşık bin 900 rakımda, 4'ü UEFA, biri FIFA standartlarında futbol sahası olmak üzere kompleks bir yapı. Bu sene 30 takım ağırladık. Göztepe, Karşıyaka, Akhisar, Konya Torkuspor gibi takımlar geldi. Önümüzdeki yıl bu sayıyı artıracağız. Civar ülkelerden de kamp için gelen takımlar var. Rakımın yanı sıra tesislerimizin modern şartları ve son teknolojiyi kullanmamızdan dolayı tercih ediliyoruz."

- "Potansiyeli açığa çıkaracağız"

Dal, tesisleri, turizm acentelerinin, takımlar ve ülkelerle buluşturacağını belirterek, ülkenin önde gelen acentelerini Erzurum'da ağırlayarak tesisleri tanıtmak için uğraştıklarını anlattı.

Acentelerle beyin jimnastiği yaparak, eksiklikleri tespit etmeye çalıştıklarını dile getiren Dal, "Gerçekten şehrin hak ettiği turizm potansiyelini açığa çıkarmamız lazım. Yapacağımız organizasyonlarla inşallah bu potansiyeli açığa çıkaracağız" dedi.

- Doğal klima özelliği sporcular için elverişli

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Emre Durmazpınar ise bir kış şehri olan Erzurum'un kar ile anıldığını ve kış turizminin oldukça yoğun olduğunu vurguladı.

Spor tesislerinin yazın da şehre katkı sağlayabilmesi için turizm acentelerine önemli bir rol düştüğüne dikkati çeken Durmazpınar, "TÜRSAB olarak tüm acentelerimizle Erzurum'un adını bütün spor dallarımız ve kamp merkezlerimizle dünyaya duyurmak isteriz" şeklinde konuştu.

Durmazpınar, Erzurum'a Yüksek İrtifa Kamp Merkezi başta olmak üzere birçok spor tesisi yapıldığını ifade ederek, yaz aylarında ilin doğal klima özelliğinin sporcular için gayet elverişli olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.