Antalya

Antalya'da 14 seçmeli derste sıkıntı yok

17:01 02 Ekim 2015
Antalya'da 14 seçmeli derste sıkıntı yok

Antalya'da 5. sınıflara okutulacak derslerden 14 tanesinde, öğretmen ve donatım eksiği bulunmadığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 28 Eylül'de başlayan 2015-2016 eğitim öğretim yılı 17 Haziran 2016 tarihinde sona erecek.

Eğitim-öğretim yılı süresince zorunlu derslerin yanında ilgi, öğrencilerin istek ve kabiliyetleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 28 Mayıs 2015 tarih ve 22 sayılı kararında belirtilen seçmeli dersler, orta okulların 5. sınıflarında okutulacak.

Okullarda seçilen seçmeli derslerin, öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyokültürel gelişmelerin de önemli rol oynadığı, onları hayata hazırlarken etkin ve verimli birer birey olmalarına katkı sağladığı bildirildi.

Yeterince bilgilendirilemeyen öğrenci velilerinin, seçilecek dersler konusunda tereddüde düştüğü ifade edilirken, ortaokulların 5. sınıflarında okutulacak Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri, Yaşayan Diller ve Lehçeler, Yabancı Dil, Bilim Uygulamaları, Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Matematik Uygulamaları, Görsel Sanatlar, Müzik, Spor ve Fiziksel Etkinlikler, Drama ve Zeka Oyunlarından oluşan seçmeli derslerin seçilmesi durumunda bu derslerle ilgili okullarda öğretmen ve donanım eksikliği olmadığı belirtildi.

Eğitim öğretim yılında velilerin görüşleri alınarak tüm resmi ve özel ortaokulların 5. sınıflarında haftalık ders saati çizelgesine göre seçmeli dersler belirlenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.