Antalya

Manavgat Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

16:02 12 Ekim 2015
Manavgat Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

7 Türk ve 5 yabancı heykeltıraş eserlerini üretmeye devam ediyor

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Manavgat Belediyesinin işbirliği ile düzenlenen su ve taş temalı, Manavgat Uluslararası Taş Heykel Sempozyumuna katılan sanatçıların ürettiği heykellerin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyumda, Akdeniz Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi'nden 7, İtalya, Japonya ve ABD'den de 5 heykeltıraş yer alıyor.

Sempozyumu ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı, birbirinden değerli sanatçıların, yaklaşık 10 gündür büyük bir özenle eserlerini üretmeye devam ettiklerini kaydetti.

Heykellerin her birinin 2,5 ton ile 7 ton arasında değişen mermerlerin oyularak yapıldığını belirten Sarı, "Bu eserlerin, Manavgat'ın sanatsal yüzünü dolduracağını düşünüyorum. 16 Ekim 2015 tarihinde üretilen heykellerin açılış sergisi ile yapılacak.  Etkinlikte emeği geçen herkese saygı ve minnetlerimi sunuyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.