Antalya

Ankara'daki terör olaylarına tepki

18:47 12 Ekim 2015
Ankara'daki terör olaylarına tepki

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Ankara'daki terör saldırısı kınadıklarını belirterek, "Bu ülkede ne zaman ölülerimizi ayırmaya başladık, 'senin ölün benim ölüm' diye? Hepsi bizim canımız, hepsi bizim ciğerimiz" dedi.

Antalya Barosu'nda yapılan basın toplantısında konuşan Bacanlı, Türkiye'nin 7 Haziran'dan bu yana yüzlerce şehit verdiğini ve ciddi boyutta ülkenin terör kıskacına alındığını savundu. 

Erzurum'da iki askerin, Diyarbakır'da bir polisin daha yeni şehit olduğunu hatırlatan Bacanlı, "Artık şehit haberleri gazetelerin iç sayfalarına düşecek kadar kanıksanmış durumda. Başka ülkelerde deprem etkisi yaratacak olaylar gelinen noktada maalesef sıradanlaşmıştır" ifadelerini kullandı. 

Bacanlı, geçen cumartesi günü DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Ankara'da emek, barış ve demokrasi mitinginin gerçekleştirildiğini anımsatarak, sabah saatlerinde Ankara Garı'nın yakınlarındaki iki patlamada yüzden fazla insanın hayatını kaybettiğini yine yüzlerce insanın yaralandığını vurguladı. 

Cumhuriyet tarihinin en acımasız ve kanlı saldırısında, insanları en temel demokratik, anayasal halklarını kullanmalarının bedelini canlarıyla ödediklerini söyleyen Bacanlı, saldırıların ardından Adalet, İçişleri ve Sağlık bakanlarının ortak toplantısında güvenlik zafiyetinin olmadığı açıklamalarının halkla alay etmek olduğunu öne sürdü.

Ankara'da yaşanan terör saldırısında insanların siyasi görüşü ve etnik kökenin de farklılıklar olabileceğinin ifade eden Bacanlı, konuşmasını söyle tamamladı:

"Bu ülkede ne zaman ölülerimizi ayırmaya başladık, 'senin ölün, benim ölüm' diye? Hepsi bizim canımız, hepsi bizim ciğerimiz. Yani oradaki ateş hepimizi aynı derecede yakmalı. Bir ülke savaşa da girebilir, ülkemiz için şehit de düşebiliriz, hepimiz bu ülke için canını seve seve veririz. Artık bu vatan mücadelesi, vatan savunması olmaktan çıktı. Bugün, PKK'nın katlettiği yurttaşlarımız da, güvenlik görevlilerimiz de, IŞİD eliyle veya değişik adlardaki terör örgütleri elleriyle kaybettiğimiz insanları kirli bir savaşa kurban verdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.