Antalya

"Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri" Sempozyumu

16:33 14 Ekim 2015
"Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri" Sempozyumu

Antalya'da düzenlenen "Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri" Sempozyumuna katılan Adalet Bakanı Kenan İpek, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Antalya Valisi Muammer Türker'i ziyaret etti.

Sempozyumun açılış töreninin ardından Antalya Valisi Türker'i ziyaret eden Bakan İpek'e Yargıtay Başkanı Cirit, Danıştay Başkanı Güngör ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik de eşlik etti.

Burada konuşan İpek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yargı reformu stratejisi kapsamında bakanlıkta 18 bilim komisyonu oluşturduklarını söyledi.

Antalya'da gerçekleştirilen sempozyumdaki tartışmalardan güzel sonuçlar alınacağına inandığını ve bu sonuçların kanun taslağı hazırlanmasına katkı sağlayacağını ifade eden İpek, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde komisyon çalışmalarını bitirecek. Yargı Reformu Stratejisi Belgesi, iki yıllık bir hazırlanmanın ürünü. Yargıyla ilgili bütün sorunlu alanları gerçekten tespit ettik. Çalışmamızda Yargıtay ve Danıştay'ın büyük katkısı oldu. Önümüzdeki aylarda çalışmaları tamamlayıp parlamentoya yasa tasarısı olarak sunmuş olacağız."

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de düzenlenen sempozyumun, yargının ağır iş yükünden etkin, adil ve filtreleme ile kurtulma açısından önemli olduğunu anlattı.

- "Yargıdan memnuniyette karşımıza iyi bir tablo çıkmadı"

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ise yargının sorunlarına çözüm aramak amacıyla Antalya'da toplandıklarını söyledi.

Türk milleti adına yargılama görevini yaptıklarına dikkati çeken Güngör, şöyle devam etti:

"Türk milletinin yargıdan memnuniyeti hangi seviyede?' şeklinde kendimizi sorguladığımızda iyi bir tablo karşımıza çıkmadı. Yargılama gecikiyor, dolayısıyla adil yargılama ilkesi ihlal ediliyor. Yargılamanın kısa sürede, makul sürede tamamlanması, yargının hizmetinden toplumun memnun olması bizim görevimizi yapmak için ölçüttür. Buna çare olmak amacıyla yaptığımız sempozyumun sonucunda umarım güzel algılar ve kamuoyu desteği oluşur." 

Güngör, yargıdan memnuniyeti üst seviyelere çıkarmak istediklerini vurgulayarak, önemli olan şeyin toplumun huzuru olduğunu ifade etti.

"Eğer yargıyla sorunlarını çözme konusunda sıkıntılar yaşarsa bir toplum huzurlu olamayacak" diyen Güngör, "Barış içinde olamayacak, başka yollara tevessül edecek. Biz, yargı çalışanları olarak bu mesuliyeti hissettik. Çözüm arayışı içerisindeyiz. Umarım iyi sonuçlarla döneceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Adalet bekleyen vatandaşlarımız adına umutluyum" 

Güngör, Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Derneğinin 2016'daki genel kurul toplantısını İstanbul'da yapacaklarını söyledi.

Orada 70 ülkeden gelen temsilcilerin uygulamalarının en iyilerini seçerek Türkiye'de hayata geçirmek istediklerini belirten Güngör, "Gayretimiz bu yönde. 2 yıldır bu çalışmaları sürdürüyoruz. Artık sona geldiğimize inanıyorum. Yargı adına, yargı çalışanları adına özellikle yargıdan adalet bekleyen vatandaşlarımız, toplumumuz adına umutluyum" diye konuştu. 

Bakan İpek ve beraberindekiler, daha sonra Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı'yı ziyaret etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.