Antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:

11:03 15 Ekim 2015
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:

"Tezgah üstüne tezgahla karşılaşıyoruz. Bunları aşabilmemizin yolu birlik ve beraberliğimizi korumaktır"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Tezgah üstüne tezgahla karşılaşıyoruz. Bunları aşabilmemizin yolu birlik ve beraberliğimizi korumaktır" dedi.

 

İbradı'nın Ormana Mahallesi'nde yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattının temeli, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay'ın katıldığı törenle atıldı.

Türel, törende yaptığı konuşmada, yıllardır bir arpa boyu ilerlemeyen tarihi projelerin artık gerçekleştirilebilir hale geldiğini söyledi. İbradı'nın, kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Türel, "Bu bölgenin ihtiyaçlarını masaya yatırıyor, elimizden geldiği kadar bunların eksiklerinin tamamlanması konusunda çalışmalarımızı planlıyor ve yürütüyoruz" dedi.

İbradı'nın kanalizasyon sorununu belediye başkanı olmadan önce yaptığı ziyaret sırasında vatandaşların anlattığını kaydeden Başkan Türel, kendilerine gösterilen projelerin 8 yıl önce İller Bankası tarafından hazırlandığını, ancak yıllardır uygulanamadığını anlattı.

Türel, seçimlerde Antalyalıların kendisine görev vermesinin hemen ardından İbradı'nın kanalizasyon sorununun çözümü için gerekli talimatları verdiğini ifade etti.

Seçimden önce verdiği sözü yerine getirmek için vakit kaybetmeden çalışmalara başladıklarını vurgulayan Türel, "Toplamda 8 kilometrelik bir hat. 2 kilometresi şimdi tamamlandı. Kalan 6 kilometreyi inşallah 2016 Haziran ayına kadar tamamlayacağız ve hizmetinize sunacağız" dedi.

- Arıtma müjdesi

Konuşmasında İbradılılara arıtma müjdesi de veren Türel, sözlerini şöyle sürdü:

"Sadece kanalizasyon yapmak bir işe yaramaz. Onun yanında arıtmasını tamamlamanız gerekli. Biz arıtma yatırımıyla da ilgili gereken adımlarımızı attık. Şimdi 2016 senesinin hemen başında bunun da ihale ve yapım çalışmalarını yürüteceğiz. 2016 Haziranı'nda sadece kanalizasyon değil kanalizasyonla birlikte arıtmanın açılışını da yapmak için buraya geleceğiz inşallah."

İbradı'nın düğün salonu, yurt, hatta kültür merkezi, meslek edindirme kursları ile ilgili projelere ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Başkan Türel, her yere en iyisini yapmak için çalıştıklarını vurguladı.

Çalışmaların başarıya ulaşmasındaki en önemli faktörün huzur ve istikrar olduğuna işaret eden Türel, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar ülkenin birliğini beraberliğini bozmak isteyenler hep memleketimiz üstünde operasyon yapmaya çalışmışlar. Tezgah kurmuşlar. Yüz yıllardır böyle olmuş. Tarihi haçlı seferlerine kadar gider. Ama başaramamışlar neden başaramamışlar. Bu ülkenin birlik ve beraberliği bu milletin sağduyusu birlik ve beraberliğe olan dayanışmaya olan kararlılığı sayesinde başaramamıştır. İnşallah gene başaramayacaklar. Görüyorsunuz tezgah üstüne tezgahla karşılaşıyoruz. Bunları aşabilmemizin yolu birlik ve beraberliğimizi korumaktır."

İbradı'nın bir cennet köşesi olduğunu vurgulayan Başkan Türel, bazı belediye personelini ilçede görevlendirmesinin "sürgün" olarak yorumlandığını da belirterek, "Ben de onlara diyorum ki gidip görün İbradı Antalya'nın cennet köşesidir diyorum. Sürgün yeri değildir diyorum. İnşallah İbradı'nın Antalya'nın cennet köşesi olduğunu 1 Kasım seçimlerinde sandıkta dosta düşmana en güzel şekilde ispat edeceksiniz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.