Antalya

G-20 Liderler Zirvesi hazırlıkları

14:19 15 Ekim 2015
G-20 Liderler Zirvesi hazırlıkları

Antalya Büyükşehir Belediyesince, 15-16 Kasım'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi öncesinde Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü noktada ışıklandırma çalışması başlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi,  kasım ayında yapılacak G-20 Liderer Zirvesi için Antalya'ya gelecek dünya liderleri için, Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü noktayı ışıklandıracak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Antalya, G-20 Zirvesi için 15 ve 16 Kasım'da kente gelecek dünya liderlerini, görsel şovla karşılamaya hazırlanıyor.

Düden Şelalesi'nin denize dökülen bölümünü ışıklandırmak üzere çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, dünya liderlerinin yanı sıra, her yıl şehri ziyaret eden milyonlarca turiste de farklı bir manzara sunacak.

 LED teknolojisiyle ışıklandırılacak Düden Şelalesi, Antalya'ya havayoluyla gelen yerli ve yabancı konuklara gösterilecek ilk cazibe noktası olacak.

Düden Şelalesi'nin akış yolu ve suyun düştüğü yere, renk animasyonlu LED'li aydınlatma armatürleri ile ışıklandırma yapılacak. Şelalenin sağında ve solunda bulunan falezlere, güneş enerjili küre tipi LED armatürlerin montajı da yapılacak. Yanıp sönecek küreler ile farklı bir görüntü ortaya çıkacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Kavşağı'nda da benzer bir ışıklandırma çalışması yapacak. Köprülü kavşağın her iki alanı, boydan boya renk animasyonlu, aydınlatma armatürleri ile ışıklandırılacak.

- Suudi Arabistan heyetine özel halı

Öte yandan, Mardan Palace'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, G-20 Zirvesi'nde Suudi Arabistan heyetine ev sahipliği yapacak otelde hazırlıklar sürüyor.

Kral Salman Bin Abdülaziz el-Suud dahil olmak üzere yaklaşık bin kişilik bir heyetin katılmasının beklendiği G-20 Zirvesi'nde konaklayacak ekip için dünya mutfaklarından oluşan özel restoranlar ve 7 bin 500 metrekarelik SPA merkezi, ekstra hizmet verecek.

Geceliği 800-15 bin avro arasındaki 546 saray odasında özel düzenleme yapıldı. Düzenlemeler için dalında uzman bir ekip kuran otel yönetimi, Kral ve ekibine özel bir ağırlama konsepti hazırladı.

Mardan Palace'ta konukların ayak basacağı ilk noktadan, helikopter pistine, geçeceği tüm yollar için özel kırmızı halı dokutuldu. Otelde güvenlik tedbirleri de en üst seviyeye çıkarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.