Antalya

Okçuluk: Büyükler Türkiye Şampiyonası

12:37 16 Ekim 2015
Okçuluk: Büyükler Türkiye Şampiyonası

Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Okçuluk Şampiyonası'nın ilk gününde sıralama atışları yapıldı.

Türkiye Okçuluk Fedarasyonu tarafından 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonaya, 120 kulüpten 490 sporcu katılıyor.

Şampiyonanın ilk gününde sporcular, klasik ve makaralı yay kategorilerinde sıralama atışları yaptı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, şampiyonada dereceye giren sporcuların milli takıma katılmaya hak kazanacağını söyledi.

Şampiyonanın hemen ardından oluşturulacak milli takımın Antalya'da kampa gireceğini ifade eden Topaloğlu, milli takımın 2016'nın nisan ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda katılarak, Rio Olimpiyatları'na kota almak için mücadele edeceğini ifade etti. Topaloğlu, amaçlarının tam takım halinde olimpiyatlarda mücadele etmek olduğunu dile getirdi.

Topaloğlu, okçuluk sporunun, gençler arasında en popüler sporlardan biri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bir Türkiye Şampiyonası'nda 490 sporcuyu her spor branşı bulamaz. Okçuluk, Türkiye'de şu an en fazla ilgi gören sporlar arasında. Okçulukla ilgili hazırladığımız projelerin yanı sıra 'Diriliş Ertuğrul' gibi ok kullanımının öne çıktığı diziler de gençlerin bu spora yönelmesini sağlıyor. Okçuluk bizim ata sporumuz. Gençlerin bu sporu sahiplenmesi bizi sevindiriyor. "

Genç sporcuları yetiştirecek antrenörler ve şampiyonalarda görev yapacak hakemleri yetiştirmek için de çaba gösterdiklerini anlatan Topaloğlu, Türkiye'nin okçulukta parlak bir geleceğe sahip olacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.