Antalya

AOSB'de atık dönüşüm projesi

10:30 22 Ekim 2015
AOSB'de atık dönüşüm projesi

Ekim sonunda başlatılacak proje ile kaynak tüketiminin azaltılması, atıkların kaynağında önlenmesi ve azaltılması, atık konusunda firmalar arasında işbirliği geliştirilmesi hedefleniyor

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde (AOSB) faaliyet gösteren firmaların birbirinin atıklarından faydalanmasına imkan sağlayacak, "Endüstriyel Simbiyoz Projesi"nin geliştirildiği bildirildi.

Proje ile kaynak tüketiminin azaltılması, atıkların kaynağında önlenerek ya da azaltılarak daha verimli ve çevre dostu üretim ve hizmet süreçlerinin uygulanması, bu yolla hem çevre performansının iyileştirilmesi hem de ekonomik kazanım sağlanması yoluyla rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

AOSB Başkanı Ali Bahar, yaptığı yazılı açıklamada, proje sayesinde firmalar arasında oluşturulan yeni işbirlikleri ile ortaklık kültürünün benimseneceğini, ortak satın alma, ortak pazarlama, ortak eğitim gibi konularda da işbirliğinin gelişeceğini bildirdi.

Endüstriyel Simbiyoz Projesi sayesinde ortak sorunlara ortak çözümler bulunacağını, bunun da kalite ve verimliliğin artmasını sağlayacağını kaydeden Bahar, açıklamasına şöyle devam etti:

"Projenin başlamasıyla Antalya OSB içinde ve dışında bulunan sanayi sektörü ve sanayi dışı sektör temsilcileriyle ilgili kamu kurumlarına ziyaretler gerçekleştirilecek, mevcut veriler çerçevesinde gerekli projeksiyon ve yaklaşımlar yapılarak OSB içinde ve dışında olabilecek endüstriyel simbiyoz potansiyeli ortaya konulacaktır. Hedef kitle ve ilgili paydaşlar davet edilerek Antalya OSB firmalarına ve yönetimine yönelik Endüstriyel Simbiyoz ve Temiz Üretim eğitim organizasyonu planlanacaktır. Yapılan sinerji çalıştayları sonrasında öncelikli bulunan 3 endüstriyel simbiyoz olanağı için fizibilite çalışmaları yapılacaktır."

Bahar, 24 ay sürecek projenin KOSGEB tarafından desteklendiğini de açıklamasına ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.