Antalya

Dünya liderlerine uçaktan "görsel şölen"

11:39 22 Ekim 2015
Dünya liderlerine uçaktan "görsel şölen"

AYŞE YILDIZ - G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak dünya liderleri, evsahibi Antalya'ya uçakla inerken görsel şölen yaşayacaklar.  

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü bölüm, G20 Liderler Zirvesi hazırlıkları kapsamında ışıklandırılacak. Dünya liderleri daha uçaktayken bu manzarayı görme imkanı bulacak.

Belek'te 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek zirve hazırlıklarını tamamlamak için gece gündüz çalışan belediye ekipleri, yol, kavşak ve peyzaj çalışmaları kapsamında görselliği fazla olan ışıklandırmaya önem veriyor.

Çalışmalar kapsamında altının üzerinde kavşak yapan, mevcut yollarda asfaltlama ve düzenlemeler yapan ekipler, yaklaşık 35 dakika mesafelik Kundu ile G20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı Belek arasını, transit geçişle 4 dakikaya düşürüyor.

Görselliğe ağırlık veren belediye, her yıl binlerce turisti ağırlayan Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü bölümü ışıklandırarak, dünya liderlerine daha uçaktayken görsel şölen sunmayı hedefliyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Ankara'da düzenlenen toplantıda, G20'ye yönelik son çalışmaları gözden geçirdiklerini anlattı.

Çalışmalar kapsamında G20 hazırlıklarının iyi gittiğini belirten Türel, "Bunun için gece gündüz bir çalışmanın içerisindeyiz" dedi.

Türel, ulaşım altyapısı, peyzaj ve çevre düzenlemesi hususunda çok önemli bir görev üstlendiklerini ve bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını dile getirerek, özellikle refüjlerin ve güzergah üzerindeki kaldırımların yapılması, çevre güzelliğinin sağlanması hususunda ciddi yatırımlarının olduğunu söyledi.

- "Daha havadayken farklı bir şehirde olduklarını hissedecekler"

Türel, "Bu yatırımı ciddi şekilde görsel güzelliğe dönüştürmek istiyoruz. Daha uçaklar havalimanına inerken, Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü bölümde özellikle müthiş akşam manzarası ortaya çıkarmak için ışıklandırma yapıyoruz. Bunu da inşallah tamamlayacağız. Böylelikle liderler daha Antalya'ya gelmeden, havadayken çok farklı bir şehirde olduklarını hissedecekler" diye konuştu.

Özellikle G20 Zirvesi'nin yapılacağı Belek'te altyapı düzenlemeleri yaptıklarını ifade eden Türel, yağmur suyu drenaj kanallarını yenileyip genişlettiklerini, olmayan yerlere takviye yaptıklarını kaydetti.

Hummalı bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Türel, "Kavşaklarımız bir taraftan yapılıyor, bir taraftan rehabilitasyona ihtiyacı olan yollarımızı yeniden asfaltla daha konforlu hale getiriyoruz" dedi.

- "Zamana karşı yarışıyoruz"

 Türel, G20 Zirvesi için 6'nın üzerinde kavşak yaptıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan yolların rehabilitasyonuyla ilgili yeni asfaltlar söz konusu. Yaklaşık 18 kilometre civarında bir yol yapıyoruz, bunu da G20'ye yetiştirmeye çalışıyoruz. Kundu-Belek arasını yetiştiriyoruz. Eskiden Kundu-Belek arası yaklaşık 35 dakikada ancak ulaşılabilen bir güzergah iken şimdi biz burayı 4 dakikaya düşüyoruz. Transit geçişle Kundu ile G20'nin yapılacağı Belek arasına yeni transit yol yapıyoruz."

Türel, mevcut yolların rehabilitasyonun yanında yeni yollar da açtıklarını ve bu projeleri zamanında yetiştirmek için zamana karşı yarıştıklarını söyledi.

- "Hepsi gelmek için sabırsızlanıyor"

G20 Zirvesi için 100 milyon lira civarında yatırım yaptıklarını belirten Türel, zirvenin Türkiye ve Antalya'nın tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Türel, "Sayın Başbakanımızla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için Amerika'daydım. Liderlerin danışmanlarıyla sohbet etme fırsatımız oldu. Hemen hepsi gelmek için sabırsızlanıyor. Antalya'yı bilenler büyük bir heyecanla gelmeyi bekliyor, bilmeyenler de bir an önce görmek istiyor. Antalya artık dünya süper ligine çıktı, önemini de tüm dünya görmeye başladı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.