Antalya

Kumluca'da ziraat mühendisleri bilgilendirildi

10:15 23 Ekim 2015
Kumluca'da ziraat mühendisleri bilgilendirildi

Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda ziraat mühendisleri, reçete ile tarım ilaçları satımı hakkında bilgilendirildi.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilçede faaliyet gösteren ziraat mühendisleri ve zirai ilaç bayileri katıldı. Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Mehmet Tükenmez, toplantıda yaptığı konuşmada, üretici kayıt defterlerinin kullanımı hakkında bilgi verdi.

Ziraat mühendislerine ellerinde bulunan karnelere üreticilerin kullanacağı ilaçları yazılması gerektiğini anlatan Tükenmez, "Seralara gidip kontrol yapacaksınız. Gördüğünüz hastalık ve zararlı böceklere göre ilaç yazacaksınız. Aynı etkin maddeyi içeren aynı ilacı gün içerisinde iki defa yazamazsınız. Ancak aynı ilacın karşısına X 2 veya 3 yazıp o ilacın belirlenen aralıklarla iki veya üç defa uygulanacağını belirtebilirsiniz" dedi.

Çiftçi kayıt defterlerini nasıl kullanacakları konusunda da bilgi veren Tükenmez, ziraat mühendislerinin de aynı şekilde üreticileri bilgilendirmeleri gerektiğini, aksi takdirde talimatlara uygun doldurulmayan reçeteleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından onaylanmayacağı uyarısında bulundu. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.