Antalya

Antalya Arena'daki çim tartışması

12:26 27 Ekim 2015
Antalya Arena'daki çim tartışması

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Antalyaspor-Beşiktaş maçıyla açılışı yapılan Antalya Arena'nın çimleriyle ilgili yaşanan tartışmalar üzerine, yetkililer statta incelemede bulundu.

Bünyesinde barındırdığı bir çok özelliği ile Türkiye'nin en önemli statları arasına giren Antalya Arena, Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan Antalyaspor-Beşiktaş maçıyla kapılarını açtı.

Maçın ardından sahanın zeminiyle ilgili yapılan tartışmalar gündeme gelirken Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, stadı inşa eden firma ve zemini yapan çim firması yetkilileri ile Antalyaspor Kulübü yöneticileri stadın zeminini inceledi.

 

- "Çok problem olduğunu düşünmüyoruz"

 

Stat zeminini çimlendiren firmanın yetkilisi Betül Kuvvetli, yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, çok güzel bir stadın Türkiye ve Antalya'ya kazandırıldığını söyledi.

Kuvvetli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeminle ilgili olarak, "Saha çok yeni. Bu şartlarda, bu ortamda bunlar aslında çok sürpriz olmayan şeyler. Zeminin de bir zamana ihtiyacı var. Sahanın zemini daha iyi olacaktır. Çim kopmaları, çimin zemininin yumuşak olması, her statta görülen şeyler. Bunun  normal olduğunu düşünüyoruz. Her geçen gün zemin daha iyi oturacaktır" diye konuştu.

Çimlendirme sırasında stadın fiziksel şartlarının kendilerini zorladığını belirten Kuvvetli, buna rağmen en iyi zemini oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Geçen hafta Antalya'nın çok fazla yağış almasının stadın zeminini etkilediğine işaret eden Kuvvetli, "Maçtan da zeminden de memnunuz. Çok problem olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

 

- Rakamlarla Antalya Arena

 

İnşasına 23 Haziran 2013 tarihinde başlanan Antalya Arena, 33 bin izleyici kapasitesiyle yaklaşık 2,5 yıl sonra tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Dairesel yapısı nedeniyle antik kentlerdeki arenalara benzetilen ve bu özelliğiyle de Türkiye'deki diğer statlardan farklı olan Antalya Arena'nın çatısına güneş enerjisi panelleri bulunuyor.

Toplam 13 bin metrekarelik panelleriyle Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olma özelliğini taşıyan stadyum, 16 Eylül'den itibaren şehir şebekesine de elektrik vermeye başladı.

Antalya Arena'nın çatısının 5 bin metrekarelik bölümünde, çimlerin güneş alabilmesi için şeffaf malzeme kullanıldı. İçinde 44 loca, 8 bin metrekarelik ticari alan ve bin 200 araçlık otopark bulunan stadyumda, karşılıklı iki skor ekranı yer alıyor

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.