Antalya

G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

19:10 27 Ekim 2015
G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

Serik Kaymakamlığı'ndan kurumlara yazı gönderilerek, 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi'nde olası protestolara karşı tedbir almalarını istendi.

Zirve kapsamında dünyanın en gelişmiş ülkelerinin liderlerinin geleceği Antalya'da, güvenlik önlemleri için yoğun ve titiz bir çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda Serik Kaymakamlığınca, Antalya Barosu Serik İlçe Temsilciliğine gönderilen yazıda, G20 Liderler Zirvesi'nin, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün sorumluluk bölgesi olan Belek Turizm Bölgesinde gerçekleştirileceği belirtildi.

 Bu kapsamında 09-18 Kasım tarihlerinde kente gelecek yerli ve yabancı protestocuların muhtemel yasa dışı olaylara katılmaları ve gözaltına alınmaları dolayısıyla ilçedeki 100. Yıl Spor Salonu ve Serik Polis Merkezi Amirliğinin geçici gözaltı merkezi olarak kullanılacağının ön görüldüğü kaydedilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"İlçe kaymakamlığı bu kapsamda, 9 ila 18 Kasım tarihleri arasında gözaltına alınacak erkek ve kadın şahıs sayısının fazla olabileceği, bunun için gözaltına alınan şahısların ifade işlemleri sırasında yeteri kadar avukatın 24 saat esasına göre İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordine kurularak gözaltı merkezine hazır bulunmaları gerekmektedir."  

- Baronun cevabı

Söz konusu yazı üzerine ilçe kaymakamlığına cevap yazısı gönderen Antalya Barosu, 1136 sayılı Avukatlar Kanunu'na bağlı avukatların gözaltı merkezinde hazır bulundurulmasının savunma bağımsızlığına aykırılık teşkil ettiğini kaydetti.

Bu nedenle İlçe Emniyet Müdürlüklerince CMK atamalarında kullanılan ve baronun internet sayfasında bulunan "Baro Net" sisteminden avukat talep edilmesi halinde söz konusu görevlendirmenin yapılacağına yer veren Antalya Barosu, cevabi yazısında , konuya ilişkin avukatlara gerekli bilgilendirmelerin de yapıldığını bildirdi.

- "Taşkınlık ihtimaline karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz"

Serik Kaymakamı Rıfat Altan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirve nedeniyle çok sayıda uluslararası katılımcının ilçeye geleceğini belirterek, "Bu zirveyi protesto edenlerin sayısı da fazla olabilir. Protestolarda taşkınlıkların meydana gelmesi ihtimaline karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Belediye, itfaiye, sağlık müdürlüğü ve başsavcılığa da bu konuyla ilgili gerekli yazıların gönderilerek tedbir almalarını istediklerini anlatan Altan, her türlü ihtimale karşı hazırlıkların yapıldığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.