Antalya

Türk vatandaşı yabancılar da oy kullandı

15:45 01 Kasım 2015
Türk vatandaşı yabancılar da oy kullandı

Alanya'da yerleşik yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yabancılar da sandık başına gitti

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar oy kullandı. 

Alanya ilçesinde yerleşik yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yaklaşık bin yabancı seçmen, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanacakları yerlere gitti.

Mahmutlar İlkokulunda oy kullanan Gürcü Angelika Anzhela, Türkiye'nin çok önemli bir gün yaşadığını söyledi.

Seçim nedeniyle erken kalktığını, mum yakarak dua ettiğini anlatan Anzhela, "Ben 15 seneden fazladır Türkiye'de yaşıyorum. Bugünün çok önemli bir gün olduğunun farkındayım. Allah'a dua ettim. İnşallah insanlar gerçekleri görecek ve gerçeklere oy verecekler. Gerçek olan insanlar tekrar bu ülkeyi yönetecek ve o şekilde biz rahat bir şekilde yaşayacağız" dedi.

Anzhela, yabancıların, ülkenin güvenilirliğini gördükçe Alanya'ya daha rahat geldiklerini ve yatırım yaptıklarını ifade etti.

Rus asıllı Estella Gilmanova ise rüya gibi bir ülkede yaşadığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Yabancılara her türlü imkanın sağlandığını belirten Gilmanova, "Başka bir ülkede yaşamayı hiç düşünmüyorum. Ben burada çok mutluyum. Bugün çok heyecanlıyım, çünkü seçim yerinde bulunuyorum. İlk defa bu ortamı Türkiye'de yaşadığım için de çok mutluyum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.