Antalya

"Riskler ve Baş etme Becerileri" projesi

14:04 02 Kasım 2015
"Riskler ve Baş etme Becerileri" projesi

"Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Yarışması"nda Akdeniz bölge birincisi olan proje KKTC'de de uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Yarışması"nda "Eğitim Öğretime Erişim ve Yönlendirme" kategorisinde birinci olan "Riskler ve Baş etme Becerileri" projesinin KKTC'de de uygulanacağı bildirildi.

Antalya Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sarıgöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılından beri uyguladıkları projenin, kötü alışkanlıklara ve tüm risklere karşı öğrenci, öğretmen ve ebeveynlerin bilinçlendirilmesi, kötü alışkanlıkları önleme faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacını taşıdığını söyledi.

Antalya'da bugüne kadar ulaştıkları 331 bin 885 kişiye tüm risklere karşı korunma ve baş etme yollarının öğretildiğini ifade eden Sarıgöl, bu sayede uyuşturucuyla mücadelede büyük başarılar sağlandığını belirtti.

 

 

- KKTC projeyi uygulamak istiyor

Sarıgöl, projenin Türkiye’nin birçok ilinde uygulanan örnek bir proje olduğunu vurgulayarak, başarısının ülke sınırlarını aştığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) projeyi uygulamak için resmi talepte bulunduğunu dile getiren Sarıgöl, "Bunun üzerine Antalya'dan giden eğitmenler KKTC'li öğretmen ve yetkililere proje eğitimi verdiler. Madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıkları önleme amacı taşıyan projemizin örnek alındığını görmek sevindirici" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.