Antalya

Olimpiyat sporcularının giyeceği formalar Elmalı'da üretiliyor

12:31 07 Kasım 2015
Olimpiyat sporcularının giyeceği formalar Elmalı'da üretiliyor

 Elmalı'da faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında, Brezilya 2016 Olimpiyatları'nda maraton koşacak sporcuların giyeceği formalar üretiliyor.

Tekstil fabrikasını ziyaret eden Belediye Başkanı Ümit Öztekin, çalışmalar hakkında Ral Tekstil Fabrikası İşletme Müdürü Celal Özdemir'den bilgi aldı.

Tekstil fabrikasının henüz üretime yeni başladığını ve ilk üretimlerinin de gelecek yıl Brezilya'da yapılacak 2016 Olimpiyatları maraton sporcularının giyeceği tişörtler olduğunu ifade eden Özdemir, fabrikada 35 işçinin çalıştığını söyledi.

Fabrikanın tam kapasite çalıştığında yıllık 700-800 bin parça üretim yapabileceğini kaydeden Özdemir, şöyle konuştu:

"Fabrikamızda yaklaşık 40 ülkede, belirli branşlarda spor malzemesi tedarikçisi bir firmanın ürünleri üretiliyor. Bunun dışında biz yine spor malzemeleri üzerine üretim gerçekleştirebiliyoruz. İlk üretimlerimizin olimpiyat sporcularına olması, hem bizim için hem de ülkemizin adını duyurma adına guru verici bir olay. Çalışanlarımıza ve bize her konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de ilçenin kaderini değiştirecek, ekonomik anlamda her zaman katkı sağlayacak her türlü yatırım ve yatırımcıya destek olduklarını, bunun en güzel örneğinin de yeni açılan tekstil fabrikası olduğunu söyledi. 

İlk etapta 35 kişin çalıştığı tekstil fabrikasında zamanla çalışan sayısının 120'ye çıkacağını öğrendiklerini ifade eden Öztekin, şöyle devam etti:

"İlçemize yapılan bu tür güzel yatırımlar, evlere umut çalışanlara mutluluk getirecek. İlçemizde işsizliğin azalması ve kalkınmanın sağlanması için üretim alanları oluşturmaya bundan sonrada devam edeceğiz. Bugün burada yapılan çalışmanın meyvesi olarak, ilçemizde dünya markası üretim yapan bir fabrikayla karşı karşıyayız. İnşallah gelecekte daha güzel işler yapacağız. Ben bu anlamda bu güzel fabrikayı ilçemize kazandıran girişimcilere, çalışanlarına teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.