Antalya

G20 zirvesine katılacak liderlere "Türk lokumu"

13:38 11 Kasım 2015
G20 zirvesine katılacak liderlere "Türk lokumu"

SÜLEYMAN ELÇİN - G20 Liderler Zirvesi'nin gerçekleşeceği Belek Turizm Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine liderler için 21 paket çifte kavrulmuş Türk lokumu hazırlandı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi, 15-16 Kasım tarihlerinde Belek Turizm Bölgesinde gerçekleştirilecek. Zirve öncesinde Belek'te incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye katılacak liderler için Türk lokumu hazırlanması talimatı verdi. 

Lokumları hazırlayan gıda firmasının yönetim kurulu başkanı Necmi Alpagot, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın organizasyon komitesine, liderlere verilmek üzere türk lokumlarının hazırlanması talimatını verdiğini belirtti.

Komite üyelerinin kendilerine ulaştığını vurgulayan Alpagot, bunun üzerine liderlere özel paketlerde Türk lokumu hazırladıklarını ifade etti.

Türkiye'yi dünyada en iyi anlatan şeyin Türk lokumu olduğunu söyleyen Alpagot, "G20 liderlerine de Türk lokumu vermeyi uygun gördüler. Türk lokumlarının en güzel örneği olan çifte kavrulmuş Antep fıstıklı lokumlardan 21 pakette özel üretim yaptık. Dünyada çok sorun var umarım tatlı yiyip, tatlı konuşurlar. Obama bile bizim lokumlarımızdan yemiş olacak. 101 yıllık bir şirket olarak lokumları hazırlamaktan mutluluk duyduk" diye konuştu.

Alpagot, Türk lokumunu dünyada herkesin çok sevdiğini belirterek, "Dünyada lokumumuzu herkes çok iyi biliyor. Umarım liderler de çok sevecektir. Bu lokumların devamını istemeleri ya da lokumları ülkelerine götürmek istemeleri halinde kendilerine tedarik edebiliriz" dedi.

Daha önce de liderler için özel kutularında yöresel Antalya reçelleri hazırladıklarını hatırlatan Alpagot, kenti ve Türkiye'yi daha iyi tanıtmak için üzerilerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.