Antalya

G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

15:18 12 Kasım 2015
G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

 Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla alınan güvenlik önlemleri kapsamında Antalya Havalimanında güvenlik tedbirleri artırıldı.

Serik ilçesindeki Belek Turizm Bölgesinde gerçekleştirilecek ve Anadolu Ajansının (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi nedeniyle hazırlıklarda sona gelindi.

Antalya Havalimanı'da, hem iç hem de dış hatlarda gelen ve giden yolcuların hizmetlerinin aksamaması için personel sayısı artırıldı.

Zirve için belirli eğitimlerden geçirilen farklı birimlerdeki personel, havalimanında yoğunluk oluşmaması için yolculara yardım ediyor.

- "Araçlar bomba aramasından geçiriliyor"

Zirve dolayısıyla liderlerin de kullanacağı Antalya Havalimanı'nda güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkartıldı.

Havalimanının VIP ve A Kapısı'na girecek, güvenlik güçlerinin kullandıkları da dahil tüm araçların, eğitimli köpekler yardımıyla bomba aramasından geçirildikten sonra geçişlerine için veriliyor. Vatandaşların çanta ve valizleri, ekiplerce detaylı aramalardan geçiriliyor.

Öte yandan, havalimanı ile zirvenin gerçekleştirileceği Belek Turizm Bölgesi arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik güzergahta yol kenarlarında bariyer yerleştirme işlemleri bugün de devam etti.

Yol kenarlarına da kentin tarihi ve turistik alanlarını gösteren tabelalar asıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.