Antalya

"Her Caminin Bir Yetimi Olsun" projesi

17:45 13 Kasım 2015
"Her Caminin Bir Yetimi Olsun" projesi

"Her Caminin Bir Yetimi Olsun" projesi kapsamında Antalya Müftülüğü ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Antalya Şubesi program düzenledi.

Kepez Hacı Ali Uyaroğlu Kur'an Kursu Toplantı Salonu'nda düzenlenen program İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Burada konuşan Antalya Müftüsü Osman Artan, Hz. Muhammed'in de yetim olduğunu ve yetimliğin ne olduğunu çok iyi bildiğini söyledi.

Müslümanların yetimlere sahip çıkması gerektiğini belirten Artan, şunları kaydetti:

"Biz 'Her Caminin Bir Yetimi Olsun' projesini hayata geçirmiştik. Aynı projenin İHH tarafından da yapıldığını öğrendiğimizde İl Müftülüğümüz olarak İHH Antalya şubesi ile projelerimizi birleştirmek istedik. Bu yolla daha fazla yetime ve aileye yardım edebilmenin yollarını aramaya başlıyoruz. Yetimler için kim bir şeyler yapıyorsa biz onlarla çalışma yapabiliriz."

İHH Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Ağlamaz da İHH olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde yetimhaneler açtıklarını ifade etti.

Bu yetimhanelerde çocukların İslam dininin gerektirdiği şekilde yetiştirildiğini anlatan Ağlamaz, "Yurtdışında ve ülkemizde on binlerce yetime bakan İHH şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde il ve ilçe müftülüklerimizle birlikte bir projeye imza atıyor. Projeyi tüm Türkiye'ye yayarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız daha çok yetime kol kanat germek" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.