Antalya

G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

20:49 14 Kasım 2015
G20 Liderler Zirvesi'ne doğru

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, küresel ekonomide yaşanan sorunlara ilişkin, "Politika yapanlar vites değiştirmezlerse karşılaştığımız güçlükleri aşamayız" dedi.

 Ryder, Anadolu Ajansı'nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi'ne yönelik küresel çalışan kesimi temsil eden L20 tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, uzun süredir ILO ve sendikal hareketin üzerinde çalıştığı konular bulunduğunu söyledi.

Çalışma hayatında 2008 küresel ekonomik krizinden bu yana çeşitli zorluklarla karşılaşıldığına değinen Ryder, "G20'yi işçi sorunlarına karşı etkili bir cevap olarak görmek istiyoruz" diye konuştu. 

Bir ekonomik durgunlukta toparlanmadan bahsedildiğini, ancak 2008'de başlayan mücadelenin de sürdüğünü dile getiren Ryder, şunları belirtti:

"G20'de yapılan şeylerle fark yaratıyorsunuz. G20 olmasaydı, onu yaratmak zorunda kalacaktık. G20 bileşenleri kendilerini adayarak çalışmasaydı G20 bu kadar güçlü olmazdı. Politika yapanlar vites değiştirmezlerse karşılaştığımız güçlükleri aşamayız. Şimdiye kadar yapılanlar gerekliydi. Bundan sonra hep birlikte nasıl ilerleyeceğiz bunları düşünmek gerekir."  

B20 ve L20'nin ortak paydalarda birleşmesinin G20'yi olumlu etkilediğini ifade eden Ryder, G20 liderlerinin deklarasyonunun iki gün içerisinde ortaya çıkacağını ve deklarasyonun dilinin çok önemli olduğunu ifade etti. 

İstihdam piyasalarına ilişkin olarak "her iş uygundur, yeterlidir" anlayışının terk edilmesi gerektiğini vurgulayan Ryder, insanları fakirlikten uzak tutan, koruyucu, ihtilafların müzakereyle aşıldığı işler yaratılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.