Antalya

G20 Liderler Zirvesi

16:10 16 Kasım 2015
G20 Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile zirve kapsamında Antalya'ya gelen liderlerin eşleri, EXPO 2016 alanına zeytin ağacı dikti

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Antalya'ya gelen liderlerin eşleriyle EXPO 2016 alanını ziyaret etti.

Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın eşi Tubeka Zuma, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un eşi Ho Ching, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın eşi Lulu Gurria ve IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti ile Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezisinin ardından Aksu ilçesine geldi.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya alanını gezen Erdoğan ile beraberindeki lider eşlerine, zeytinyağı, zeytin ve zeytinden yapılan yiyecekler ikram edildi. Lider eşlerine, Türkiye'nin doğal zeytinyağları ve zeytinleri de tanıtıldı. Emine Erdoğan da lider eşlerine burada ikramlarda bulundu. 

EXPO 2016 Antalya'yı tanıtan filmi izleyen konuklara, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, devam eden ve tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Suiçmez, uluslararası kuruluşların özel sektör, sivil toplum örgütleri ve halkın, EXPO'ların doğal paydaşları olduğunu belirterek, geniş bir katılımcı yelpazesine sahip "Çiçek ve Çocuk" temalı EXPO 2016 Antalya'nın bir bahçecilik EXPO'su olduğunu söyledi.

Daha sonra Emine Erdoğan ve beraberindekiler, G20 Dostluk ve Barış Ormanı'na geçerek, burada barışın ve bereketin sembolü olan zeytin ağaçlarını dikti. Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan, diktikleri zeytin ağacına cansuyu verdi. Erdoğan, zeytin ağacı diken IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti'yi alkışlayarak, "Bravo" dedi.

Emine Erdoğan ile liderlerin işleri, daha sonra EXPO 2016 Antalya ve G20 yazılı platformun yanında, EXPO'nun maskotları Efe ile Ece ve çocuklarla fotoğraf çektirdi. Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, daha sonra konuklarını uğurladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.