Antalya

G20 Liderler Zirvesi'nin ardından

17:13 17 Kasım 2015
G20 Liderler Zirvesi'nin ardından

Antalya'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Barack Obama'nın kaldığı oteldeki kral dairesi, basın mensuplarına açıldı.

Basın mensupları, güvenlik önlemlerinin kaldırılmasının ardından, Başkan Obama'nın bir gece kaldığı Calista Luxury Resort'ta odadan görüntü aldı.

Daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Rus milyarder Roman Abramoviç gibi ünlü isimlerin de kaldığı 1415 numaralı oda, 240 metrekare büyüklüğünde. Otelin bahçesinin içinde kalan bağımsız lüks villalara göre mütevazi sayılabilecek oda, antre, oturma odası, yemek odası, misafir tuvaleti, mutfak, balkon, kıyafet odası, iki yatak odası, iki banyo ve hizmetli odasından oluşuyor.

24 ayar altın kaplama muslukları ile dikkat çeken Akdeniz manzaralı kral dairesinde 12 kişilik yemek masası ile çalışma masası da bulunuyor.

- Belek'te sessizlik hakim

Bu arada, G20 Liderler Zirvesi'nin tamamlanmasının ardından Belek'te hayat normale dönüyor. Zirvenin yapıldığı tarihlerde 26 ülke liderinin yanı sıra yüzlerce bakan, bürokrat, uluslararası kuruluş temsilcisi ve basın mensubunun bulunduğu bölgede, ziyaretçilerin önemli bölümü otellerden ayrıldı.

Bu nedenle bölgede zirvenin yapıldığı günlere göre büyük bir sessizlik hakim. Bölgeye girişlerdeki güvenlik kapıları ve bariyerler sökülmeye başlanırken protokol yolu olarak ayrılan yollar da sivil araç trafiğine açıldı.

- "Antalya'nın marka değeri daha da yükseldi"

Antalya Valisi Muammer Türker de yaptığı yazılı açıklamada, G20 Liderler Zirvesi'nde küresel sorunlar ve çözüm yollarının müzakere edildiğini hatırlattı.

 Liderlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Belek'te ağırlandığını belirten Türker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Misafirler, ilimizin güzelliklerini, turistik potansiyelimizi ve en önemlisi geleneksel misafirperverliğimizi görme fırsatını yakalamışlardır. G20 Antalya Zirvesi olarak tarihe geçen bu organizasyonun sonunda bir de 'Antalya Eylem Planı' kabul edilmiştir. Kısacası dünyanın kalbi Antalya'da atmış, marka değeri daha da yükselen Antalya'mız, bu dev organizasyonu yüzünün akıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşamıştır."

Türker, Türkiye Cumhuriyeti'nin başarıyla yürüttüğü bir yıllık G20 Dönem Başkanlığının, dünya liderlerini dünyanın incisi Antalya'da buluşturan Liderler Zirvesi ile taçlandığını vurguladı.

Vali Türker, ayrıca, G20 Liderler Zirvesi'nin başarıyla sonuçlanmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.