Antalya

Batı Akdeniz ihracatçıların "Antalya Limanı" gündemi

17:53 17 Kasım 2015
Batı Akdeniz ihracatçıların "Antalya Limanı" gündemi

Antalya, Burdur ve Ispartalı ihracatçılar Antalya Limanı'ndan yurt dışına yapılan ihracatı görüşmek üzere biraraya geldi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Burdur TSO Başkanı Yusuf Keyik, Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Deniz TO Başkanı İnanç Kendiroğlu, Bucak TSO Başkan Yardımcısı Süleyman Duran, Antalya TSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan ile bölgenin önemli ihracatçı firmalarının temsilcileri, bölgenin dış ticaret hacmini artırmak için atılması gereken adımları konuşmak üzere Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda biraraya geldi.

Uluslararası firmalarla rekabet edebilmek, Batı Akdeniz bölgesinin ihracatını artırmak için Antalya’nın ulaşım olanaklarının iyileştirilmesinin öneminin konuşulduğu toplantıda, özellikle deniz yoluyla nakliye konusunda yaşanan sıkıntılar öne çıktı.

Toplantı sonucunda, liman hizmet tarifeleri ve uygulamalarının incelenmesini ve Antalya limanı ticaretindeki azalmanın nedenlerini içeren detaylı bir rapor hazırlanması, Ulaştırma Bakanlığı ve gerekirse Rekabet Kurumu  nezdinde girişimde bulunulması kararlaştırıldı.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.