Antalya

Batı Akdenizli doğaltaş ihracatçıları Çin'de

11:12 18 Kasım 2015
Batı Akdenizli doğaltaş ihracatçıları Çin'de

Batı Akdenizli doğaltaş ihracatçıları, Çin'in Shuitou kentinde düzenlenen Doğaltaş Fuarında stant açtı

Batı Akdenizli doğaltaş ihracatçıları, dünyanın en büyük doğaltaş alıcısı olan Çin'de düzenlenen Shuitou Doğaltaş Fuarı'na katıldı.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinden (BAİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya, Burdur ve Isparta'da faaliyet gösteren 8 firma Shuitou Doğaltaş Fuarı'nda stant açtı.

Doğaltaş ihracatını artırmak, Çin'e olan doğaltaş ihracatını daha da geliştirmek, sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek ve piyasa araştırmaları yapmak için Shuito'ya giden Batı Akdeniz heyeti, kentte doğaltaş ithalatçısı ve bu alanda üretim yapan sanayi kuruluşlarına da programlı ziyaretler gerçekleştirdi. Fuara katılan doğaltaş üreticileri ürünlerini tanıtma imkanı buldu.

Fuarda ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren ihracatçılar, doğaltaşta yeni uygulanmaya başlayan farklı teknikleri, mermer bloklarını mamule dönüştüren otomasyon sistemlerini de inceledi.

Çin'in doğaltaş endüstrisindeki en önemli kenti olarak gösterilen Shuitou, limanının yanı sıra doğaltaş alanında faaliyet gösteren bin 200 firma ve yaklaşık 10 bin taş işleme fabrikasıyla dikkat çekiyor.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.