Antalya

"Antalya Kadın Müzesi" açıldı

22:03 23 Kasım 2015
"Antalya Kadın Müzesi" açıldı

Türkiye'nin üçüncü sanal kadın müzesi olan Antalya Kadın Müzesi, düzenlenen tanıtım programı ile açıldı

Türkiye'nin üçüncü sanal kadın müzesi olan, "Antalya Kadın Müzesi açıldı.

Akra Barut Oteli'de gerçekleştirilen Antalya Kadın Müzesi tanıtım programına, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, Akdeniz Üniversitesi Müzecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım programında konuşan Akdeniz Üniversitesi Müzecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, Antalya Kadın Müzesi'nin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu, Türkiye ve Antalya'da yaşayan kadınlara katkı vermek, toplumda hak ettikleri yere getirmek ve onların zekalarından yararlanmak gerektiğini söyledi.

Bir toplumun yükselmesinde kadınların önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Çevik, o nedenle kadınların eğitim, hak ve özgürlüklerinin desteklendiği sürece toplumun ilerleyeceğini, desteklenmediği takdirde ise bir toplumun geri kalmaya mahkum olduğunu savundu.

Kadın müzesinin bilinen müzelerden biraz farklı olduğunu söyleyen Çevik, şöyle konuştu:

 "Bu bir sosyal platform, herkesin gelip paydaş olabileceği, herkesin birbirine etki edebileceği, güç katabileceği ve gücü kullanıp ilerleyebileceği bir sanal platformdur. Kadın Müzesi aslında sanal bir müze ve bu, dünyada da bir trenddir. Bu müzeyi, Japonya'dan, Amerika'dan, yani dünyanın neresinden olursa olsun herkes oturduğu yerden ziyaret edebilir. Biz böylelikle dünyaya çok hızlı bir şekilde yayılabiliriz. Müzede, yerel kıyafet örnekleri, yemekler, el sanatları ve daha birçok özellik var. Özellikle de toplumda önemli yere sahip olan günümüz kadınlarıyla yapılmış röportajlar yer alıyor."

ATAV Başkanı Nizamettin Şen de Antalya'nın deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Antalya insanının ve özellikle kadınının da önemli bir değer olduğunu kaydetti. Şen, "Onun için Antalya'nın bir kadın müzesine ihtiyacı olduğunu düşündük. Bu bilinçle beraber bir kadın hareketinin devamı olarak sanal ortamda böyle bir yapı ortaya koyduk" diye konuştu.

"www.antalyakadinmuzesi.org" adresinden ulaşılan müzede, Antalya'da çeşitli alanlarda adını duyurmuş kadınlarla söyleşi, kadın sergileri, sanal mağaza ve kütüphane bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.