Antalya

"6. Rus, Ukrayna, Türk Kültürleri Dostluk Festivali"

19:12 29 Kasım 2015
"6. Rus, Ukrayna, Türk Kültürleri Dostluk Festivali"

  Antalya'da düzenlenen "6. Rus, Ukrayna, Türk Kültürleri Dostluk Festivali" kapsamında kentte yaşayan Ruslar, temsili mavi ilkokul önlüğü giyip, oluşturulan sınıfta Türkçe dersi aldı.

Bir alışveriş merkezinde festival kapsamında düzenlenen yarışma öncesinde, Rus ve Türk çocukları birlikte jimnastik ve dans gösterileri sundu. Türk ve Rus çocukların gösterilerinin ardından Antalya'da yaşayan Ruslara, temsili olarak hazırlanmış bir sınıfta Türkçe konuşma dersi verildi. 

Mavi öğrenci önlüğü giyen 5 Rus kadın, Türkçe öğretmeninin yardımıyla selamlaşma, kendini tanıtmayı öğrenerek, tekerleme söylemeye çalıştı.

Alışveriş Merkezi Reklam Tanıtım Sorumlusu Bihter Nalbant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl çeşitli konularda yarışmalar ve etkinlikler düzenlendiklerini söyledi.

Bu yıl ki konseptin ise "eğitim" olduğunu anlatan Nalbant, "Son zamanlarda Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizden Antalya'daki Ruslar hiç etkilenmedi. Bizler de barış içinde kültür festivalimizi yapmaya devam ediyoruz" dedi. 

Yarışmaya katılan Anastasia Dişlitaş ise yarışmaya katılmak için önlük giymek gerektiğini belirtti. Yarışmayı kazanmayı çok istediğini aktaran Dişlitaş, "Yarışmada kim güzel Türkçe konuşursa kendisine 1 aylık ücretsiz Türkçe dil öğrenme kursu verilecek ve umarım ben kazanırım ama genel olarak festival çok güzel, herkes pozitif enerji veriyor ve iki ülke arasında barış istiyorum" diye konuştu. 

Yarışmada tekerlemeyi en güzel söyleyen ve seyircilerden en çok alkışı alan Yuliya Aslanfırat birinci oldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.