Antalya

Gülsüm anne Rusya'ya "barış elçisi" olmak istiyor

11:29 01 Aralık 2015
Gülsüm anne Rusya'ya "barış elçisi" olmak istiyor

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da hiç tanımadığı felçli ve Rus olduğu düşünülen gence 8,5 yıldır bakan Gülsüm Kabadayı, Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin sona ermesi için "barış elçisi" olabileceğini söyledi.

Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Umut" ismini verdiği genç ile 8,5 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde karşılaştığını hatırlattı.

Umut'un trafik kazası sonucu hastanede yattığını ve kimsesi bulunmadığını öğrendiğini anımsatan Kabadayı, adı bile bilinmeyen gence 8 yıldır gönüllü baktığını dile getirdi.

Bilinci kapalı felçli gencin fiziği benzediği ve Rusça şarkılara tepki verdiği için Rus olduğunun düşünüldüğünü belirten Kabadayı, Umut'un kendisine yaklaşık 1 yıl önce "anne" dediğini dile getirdi.

Umut'u öz oğlu gibi seven, öpen, koklayan Gülsüm anne, Umut'a gösterdiği ilgi dolayısıyla Antalya'daki Ruslarla çok iyi bir iletişim kurduklarını ifade etti.

Rusların her hafta kendisini ve Umut'u ziyaret ettiğini anlatan Kabadayı, Ruslarla aralarında bir gönül bağı oluştuğunu belirtti.

Kabadayı, son günlerde Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğin hem kendisini hem de Antalya'daki Rusları rahatsız ettiğini vurgulayarak, "İki ülkenin de dost kalmasını istiyoruz. Ben bir anne olarak Umut'a diline, dinine, ırkına bakmadan yıllarca bakımını üstlendim. Devletim de ona sahip çıktı. Bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'e sesleniyorum; dost kalalım, sevgi çiçekleri açsın. Din, ırk, millet hiç önemli değil. Hepimizi Allah yarattı. Birlik olalım. Kırgınlıklara hiç gerek yok" ifadelerini kullandı.

Kabadayı, Antalya'daki Rus gelinlerin kendisine "anne" aktararak, "Barış içinde olalım. Bu gerginlik bitsin. Ben Umut'a Rus diye bakmaktan asla vazgeçmem, ben ve halkımız onu seviyoruz. Rusya'ya daha önce birkaç defa gittim. Rus halkı bana sevgi gösterisinde bulundu. Rusya'ya barış elçisi olarak gidebilirim. Bu gerginliğin konuşarak halledileceğine inanıyorum" diye konuştu.

- "Umut"un hikayesi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören bir yakınına refakat eden Gülsüm Kabadayı, geçirdiği trafik kazası sonucu aynı hastanenin yoğun bakım servisinde kalan ve adı bile bilinmeyen gençle ilgilenmeye başlamıştı. 

Gence yaklaşık 2 ay gönüllü olarak bakan Kabadayı, vücudunun hiçbir yeri tutmayan, bilinci kapalı olan ve ismini "Umut" koyduğu genci evine götürerek ona sahip çıkmıştı.

Kabadayı, fiziği özellikleri ve Rusça şarkılara tepki verdiği için Umut'un Rus olduğunu düşünmeye başlamıştı. Kabadayı, bunun üzerine 2,5 yıl önce Rusya'daki bir televizyona konuk olmuş ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı. Fedakarlığıyla dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen ve "yılın annesi" ödüllerini de alan Kabadayı, Umut'u Samsun'daki bir özel rehabilitasyon merkezine götürmüş ve buradaki tedavinin ardından Umut, oturmaya ve başını dik tutabilmeye başlamıştı.

Gülsüm Kabadayı, Antalya'daki fizik tedavi merkezinde robot ile tedavisine devam edilen Umut'a evinde bakmayı sürdürüyor. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.