Antalya

Engelli çocuklar Antalya Akvaryum'u gezdi

18:55 03 Aralık 2015
Engelli çocuklar Antalya Akvaryum'u gezdi

Engelli çocuklar ve aileleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen organizasyonda Antalya Akvaryum'u gezdi ve Antalya Senfoni Orkestrası'nın verdiği konseri dinledi.

Bünyesinde on binin üzerinde deniz canlısı bulunan Antalya Akvaryum'un ana tank seyir penceresi önünde bugüne özel konser veren orkestrayı izleyen engelliler ve yakınları, bazı eserlerde müzisyenlere eşlik de etti. Akvaryumu gezen turistler de konseri ilgiyle takip ederken, konser sonunda dinleyiciler, sanatçıları uzun süre alkışladı.

Antalya Akvaryum İç Pazar ve Kongre Sorumlusu Hilal Sin, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluklarının farkında olduklarını, Engelliler Günü'nde de bütün engellilere destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Sin, engelli çocukların etkinlikte çok mutlu olduğunu kaydetti.

Özel eğitim öğretmeni Abdurrahman Keçeli ise bu tür etkinliklerin engellilerin sosyal yönden gelişimine büyük katkı sağladığını dile getirdi. 

Programda engelli yakınlarının da mutlu olduğunu anlatan Keçeli, şöyle konuştu:

"Kucağımda uyuyan çocuk benim öğrencim değil ama aramızdaki iletişim ve bağ, akvaryumu gezerken sevgiye dönüştü. Onların yüreklerine dokunabildiğimiz zaman gerisi kolaylaşıyor. Eğitim de bu kapsamda çok daha kolay oluyor. Sosyal, kültürel, öz bakım becerileri bakımından onları geliştirmek daha kolay oluyor. Engelliler için bir dokunuş ve göz teması, onlar için çok büyük mutluluk. Doğal olarak biz de vicdanen görevimiz gereği yapmamız gerekeni yaptığımız için çok huzurluyuz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.