Antalya

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

20:22 04 Aralık 2015
52. Uluslararası Antalya Film Festivali

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde oyuncu Ali Sunal, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen panelde öğrencilerle buluştu.

Sunal, Turizm Fakültesi'nde gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, babası Kemal Sunal'ın ölmeden önce yapmak istediği birçok proje olduğunu ancak en verimli çağında hayatını kaybettiğini belirtti. Sunal, babasının filmlerini çocuğu gibi gördüğünü ve bu nedenle filmlerini "Bu en güzel, bu kötü" diye ayırmadığını ifade etti. 

Türk sinemasının son yıllarda büyük bir aşama kaydettiğini dile getiren Sunal, "Türk sineması öyle bir dirildi ki filmler oynayacak salon bulamıyor. Bir sürü güzel film yapılıyor ve seyircinin beğenisine sunuluyor. Ancak bu kadar çok film olunca kalitenin düşmesinden korkuyorum. 'Çok mu üretiyoruz' gibi düşünceye kapılıyorum" dedi.

Bir öğrencinin, "Gişe kaygısıyla komedi filmlerinde çok fazla argo kullanılıyor" şeklindeki yorumu üzerine Sunal, şöyle konuştu:

"Adamlar küfür ediyor biz de seyrediyoruz, gülüyoruz, eğleniyoruz. Filmler çok da güzel gişe yapıyor. Şimdiki argolar Hababam Sınıfı'ndaki argolar gibi değil. Ben çok yapmamaya çalışıyorum. Özen gösteriyorum ama yapılıyor, yapılınca da reaksiyon oluyor ve gişeye olumlu yansıyor. Seyirci istemezse bu tarz filmler yapılmaz. Seyirci, 'çok küfürlü olmuş' diye eleştiriyor ama bakıyorsun harika hasılat yapıyor. Biz istemezsek bu tarz filmler yapılmaz. Talep var. Yusuf Yusuf filmi yaptım. Genellikle aile filmi gibi duruyor 5 dakikalık bir argolu yer var. Filmle ilgili sosyal medyada paylaşılan tek sahne o sahne oldu. Ben de küfür edeceğim artık benim sahnelerim paylaşılsın diye." 

Bir öğrencinin, "Türkiye bir çok üzücü olay yaşadı ancak siz Güldür Güldür Şov'u yapmaya devam ettiniz. Neden?" şeklindeki sorusuna Sunal, "Acısını yaşayan insanlara saygısızlık etmeden sahnede olup insanların yüzünü gülümsetmeye çalıştık. Gülümsemek beraber yapılınca çok güzel bir şey. Gülümseyen insanların kavga ettiğini görmezsiniz. Ne kadar gülümsersek o kadar barışın gelebileceğini düşünüyoruz. Belki safça düşünüyoruz. Elimizden bu geliyor. Bir taş alıp birine atamam ben. Güldürme imkanı bize verilmişse o yüzden durmak yanlısı olmadık" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.